Ο χαλβάς σιμιγδαλένιος είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό γλυκό που μας ταξιδεύει σε γεύσεις και αρώματα του παρελθόντος. Η τραγανή υφή του σιμιγδαλιού, η γλυκιά γεύση του σιροπιού και τα αρωματικά μπαχαρικά δημιουργούν έναν μοναδικό συνδυασμό Νομίζω ότι δεν υπάρχει πιο εύκολη συνταγή,οικονομική και μυρωδατη!!
Υλικά
1 κούπα σπορελαιο
2 κούπες σιμιγδάλι χοντρό
3 κούπες ζάχαρη
4 κούπες νερό
1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
Ξυλάκι κανέλας ,σκόνη κανέλας
Φουντούκια ή αμύγδαλα ή καρύδια, γλυκό κουταλιού.
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το σπορελαιο σε μια βαθιά κατσαρόλα,σε μέτρια φωτιά,χωρίς να το αφήσουμε να κάψει,γιατί ο χαλβάς θα μυρίζει έντονα.
Ρίχνουμε το σιμιγδάλι και το καβουρτιζουμε,ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα για10-20 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει χρώμα.
Παράλληλα βράζουμε σε μία άλλη κατσαρόλα για 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά τη ζάχαρη με το νερό και το ξύσμα λεμονιού
Όταν καβουρδιστει το σιμιγδάλι,τραβάμε την κατσαρόλα από την φωτιά,και ρίχνουμε προσεχτικά το καβουρδισμένο σιμιγδάλι.
Χαμηλώνουμε την φωτιά και ξαναβαζουμε πάλι επάνω την κατσαρόλα.
Ανακατεύουμε, και αφήνουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να κοχλασει ο χαλβάς και να σωθούν τα υγρά.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ενα τετράγωνο ταψί( άν θέλουμε για σχέδιο) η σε φόρμα,αφήνουμε να σταθεί για περίπου 20 λεπτά ,ώστε να κρυώσει και να ξεφορμαρουμε χωρίς προβλημα .
Ότι σχέδιο θέλουμε μπορούμε να κάνουμε …βάζοντας την φαντασία μας ,και εννοείτε και το μεράκι μας!!
H συνταγή εέιναι απο τις Οι Συνταγές της Κυριακής