Χοιρινές μπουκίτσες κρασάτες !

Πρόσφατα δοκίμασα χοιρινές μπουκίτσες κρασάτες με πιλάφι και ενθουσιάστηκα! Το κρέας ήταν ζουμερό και γευστικό, με πλούσια γεύση από το κρασί και τα μπαχαρικά. Το πιλάφι ήταν αφράτο και απορροφούσε τέλεια τα υγρά από το κρέας, δημιουργώντας μια αρμονική γευστική εμπειρία.

Υλικά

Για το χοιρινό

1 κιλό χοιρινό ψαχνό σε κομμάτια
1 κρεμμύδι ψιλοτριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες –τις αφαιρούμε στο τέλος-
1 ποτήρι λευκό κρασί
χυμό από 1 λεμόνι ζουμερό
πιπέρι-αλάτι
λίγο κουρκουμά -λιγότερο από μισό κουτ γλυκού
ελαιόλαδο
1 με 2 καρότα

Πιλάφι
1 ποτήρι του νερού ρύζι για πιλάφι
3 ποτήρια του νερού νερό
λίγο αλάτι -εγώ βάζω κύβο βιολογικό
πιπέρι
λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Για το χοιρινό
Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι να ζεσταθεί και προσθέτουμε το κρέας αφού πρώτα το έχουμε πλύνει και στραγγίξει πολύ καλά.
Το τσιγαρίζουμε με ξύλινη σπάτουλα για 5 λεπτάκια να ροδίσει από όλες τις πλευρές λίγο και αμέσως προσθέτουμε το καρότο με το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Συνεχίζουμε το σοτάρισμα ανακατεύοντας.
Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και ζεστό νερό -εγώ βάζω αρκετό να το σκεπάζει και παραπάνω .
Αλατοπιπερώνουμε ρίχνουμε και τον κουρκουμά και το αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει το κρέας και μα μείνει με το λαδάκι του -αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νεράκι ζεστό πάντα.

Πιλάφι
Bάζουμε λίγο λάδι στην κατσαρόλα να ζεσταθεί.
Προσθέτουμε το ρύζι και το σοτάρουμε λίγο μέχρι να αλλάξει χρώμα .
Προσθέτουμε το αλάτι πιπέρι και τα 3 ποτήρια νερό.
Σιγομαγειρεύουμε και μόλις πιει το νερό είναι έτοιμο σπυρωτό και πολύ ωραίο!!

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΚεφτεδάκια Ψωμιού
Επόμενο άρθροΣτριφτή Τυρόπιτα με Χωριάτικο Φύλλο