Υλικά

Για τα μπιφτέκια
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
2 αυγά
4 μεγάλα κρεμμύδια
1 μικρή σκελίδα σκόρδο
6 φρυγανιές, καλά τριμμένες στο multi
1 μεγάλη φέτα ψωμί (χωρίς την κόρα)
3/4 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο + έξτρα ελαιόλαδο για το λάδωμα του ταψιού
3/4 ποτήρι του νερού γάλα
2 κουτ. γλυκού κορν φλάουρ
1 κουτ. σούπας ξύδι
6-7 κλωναράκια μαιντανό (μόνο τα φύλλα όχι τα κοτσάνια)
4 φυλλαράκια δυόσμο
1 κουτ. γλυκού (γεμάτο) καρίνα
αλάτι / πιπέρι
Για την επικάλυψη
φέτες ντομάτας
τριμμένο τυρί

Εκτέλεση
Χτυπάτε στο multi τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το μαιντανό και το δυόσμο. Αφού πολτοποιηθούν εντελώς, τα βγάζετε και τα στύβετε πολύ καλά (θέλουμε να φύγει όλο το νερό που έχουν βγάλει τα κρεμμύδια).
Μουσκεύετε τη φέτα του ψωμιού με νερό και τη στύβετε και αυτήν καλά.
Βάζετε σε μία μεγάλη λεκάνη το μείγμα των κρεμμυδιών, το ψωμί και όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το γάλα.
Αρχίζετε να ζυμώνετε το μείγμα με τα χέρια και μετά από 1 λεπτό προσθέτετε και το γάλα. Συνεχίζετε το ζύμωμα για 10′.
Καλύπτετε το μείγμα του κιμά και το βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Βγάζετε το μείγμα του κιμά πλάθετε τα μπιφτέκια σας και τα τοποθετείτε σε καλά λαδωμένο ταψί.
ψήνετε τα μπιφτέκια στο γκριλ στους 2000C μέχρι να ροδίσει η πάνω πλευρά (15′-20′).
Στη συνέχεια τα γυρνάτε από την ανάποδη και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 10′.
Στο τέλος, γυρίζετε τα μπιφτέκια ξανά και καλύπτετε την επάνω επιφάνεια από κάθε μπιφτέκι με μπόλικο τριμμένο τυρί και μια φέτα ντομάτας.
Δυναμώνετε το γκριλ στους 2500C και ψήνετε τα μπιφτέκια μέχρι να μαραθεί η ντομάτα (περίπου 5-7′).
Σερβίρετε τα μπιφτέκια με ρύζι ή πατάτες και τα απολαμβάνετε ζεστά.

ΤίΡ1: Όλα τα υλικά είναι απαραίτητα για να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα, ζουμερά, αφράτα και μαλακά μπιφτέκια. Προσπαθήστε να μην παραλείψετε κάποιο και να ακολουθήσετε όλα τα βήματα της συνταγής χωρίς τροποποιήσεις. Ακόμη κι αν δεν σας αρέσει η
ντομάτα και το τυρί πάνω από τα μπιφτέκια, ακολουθήστε το συγκεκριμένο βήμα στο ψήσιμο και αφαιρέστε τα πριν τα σερβίρετε.
ΤίΡ2: Το καρίνα είναι μείγμα μπαχαρικών που το βρίσκετε σε μεγάλα σούπερ μάρκετ καθώς και σε καταστήματα με είδη μπαχαρικών
(υπάρχουν πολλά στο κέντρο της Αθήνας, κυρίως στην οδό Ευρυπίδου). Αν έχετε τη δυνατότητα να επισκεφθείτε κάποιο εξειδικευμένο μαγαζί μπαχαρικών, μπορείτε να πάρετε αντί για καρίνο ειδικό μείγμα για μπιφτέκια (θα δώσει ακόμη πιο ωραία γεύση στα μπιφτέκια σας).
Tip3: Ο αριθμός των μπιφτεκιών που θα προκύψουν από τα συγκεκριμένα υλικά εξαρτάται από το μέγεθος που θα έχουν τα μπιφτέκια
σας. Υπολογίστε πως βγαίνουν περίπου 12-13 μεγαλούτσικα μπιφτέκια.
Tip4: Όσα μπιφτέκια δεν χρειάζεστε, αποθηκεύστε τα αφού τα πλάσετε (αλλά προτού τα ψήσετε) στην κατάψυξη, με λαδόκολλα ανάμεσά τους. Έτσι θα έχετε έτοιμα μπιφτέκια για μελλοντική χρήση και ξαφνικές επισκέψεις.
Tip5: Επειδή όλοι οι φούρνοι δεν έχουν την ίδια ισχύ, καλό είναι να λάβετε υπόψη σας τη δύναμη του δικού σας φούρνου και να προσαρμόσετε ανάλογα την ώρα ψησίματος αν χρειάζεται. Σε κάθε περίπτωση, τα μπιφτέκια μας πρέπει να είναι ζουμερά και να μην
ψηθούν υπερβολικά γιατί θα στεγνώσουν.

Προηγούμενο άρθροΜπιφτέκια με πράσα και πατάτες στην γάστρα !!!!
Επόμενο άρθροΣουφλέ πατάτας με πράσο, μανιτάρια και ζαμπόν