Χοιρινό ρολό γεμιστό με κάστανα και δαμάσκηνα
Υλικά
1 με 1,5 κιλό μπούτι χοιρινό.
300γρ. δαμάσκηνα.
250γρ. κάστανα.
200γρ. κρουτόν.
2 κιλά πατάτες.
1 μεγάλο κρεμμύδι.
7 φέτες μπέικον.
200γρ. κεφαλοτύρι.
Μία κούπα λευκό κρασί.
Μία κούπα μαυροδάφνη.
Αλάτι, πιπέρι.
Εκτέλεση
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι. Μόλις αρχίζει να μαρινάρεται, βάζουμε το μπέικον και τα τσιγαρίζουμε όλα μαζί. Στη συνέχεια, προσθέτουμε μια κούπα λευκό κρασί και τα βράζουμε όλα μαζί για 3-4 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το μισό κρασί.
Τότε ρίχνουμε και τα δαμάσκηνα. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Λίγο πριν εξατμιστεί τελείως το κρασί, ρίχνουμε τα κρουτόν και βγάζουμε το τηγάνι από το μάτι της κουζίνας. Τα αφήνουμε για λίγη ώρα, ώστε τα κρουτόν να απορροφήσουν τα υγρά του μείγματος.
Το χοιρινό είναι ήδη ανοιγμένο – φιλεταρισμένο, ώστε να μπορεί να τυλιχθεί. Ξεκινάμε βάζοντας το κεφαλοτύρι, μετά τα μισά κάστανα και στο τέλος το μισό μείγμα, που φτιάξαμε προηγουμένως. Το δένουμε με σπάγκο ή το περνάμε μέσα σε ένα διχτάκι και το βάζουμε μέσα στη γάστρα.
Προσθέτουμε ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Βάζουμε τις πατάτες γύρω από το ρολό, τα υπόλοιπα κάστανα και το μείγμα, που μας περίσσεψε. Τέλος, ρίχνουμε επάνω στη γαρνιτούρα(πατάτες – κάστανα – μείγμα) ένα ποτήρι μαυροδάφνη.
Το ψήνουμε στο φούρνο για 2 με 2½ περίπου ώρες στους 200 με 220 βαθμούς. Λίγο πριν το βγάλουμε από το φούρνο, αφαιρούμε το καπάκι της γάστρας, για να ροδίσει το ρολό μας.
Καλή επιτυχία!!!
Η Συνταγή είναι από τα mitsomageiremata όπου θα δείτε και περισσότερες φωτογραφίες και το βίντεο εδώ