Χοιρινό με πατάτες στην Γαστρα

To Χοιρινό με πατάτες στην Γαστρα είναι ενα άκρως κυριακάτικο φαγητό, που προετοιμάζεται γρήγορα, μπαίνει στο φούρνο και το ξεχνάμε. Έτσι μπορούμε να έχουμε αρκετό χρόνο για να απολαύσουμε την Κυριακή μας. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι όσο ψήνεται θα σας “σπάσει” τη μύτη και θα περιμένετε με ανυπομονησία την ώρα που θα είναι έτοιμο. Το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει, ένα φαγητό τόσο νόστιμο που μόνο επιφωνήματα ικανοποίησης θα ακούγονται στο τραπέζι σας.

Υλικά:

800 γραμμάρια με 1 κιλό χοιρινή σπάλα
Πατάτες
1 μεγάλο κρεμμύδι
3 σκελίδες σκόρδο
2 μεγάλες πιπεριές, ότι έχουμε
1 ντομάτα
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
Ελαιόλαδο
Αλάτι πιπέρι
Θυμάρι

Εκτέλεση:

Βάζουμε στη γάστρα όσες πατάτες εμείς νομίζουμε κομμένες κυδωνάτες, το κρεμμύδι σε ροδελες, το σκόρδο ψιλοκομμένο, τις πιπεριές σε μεγάλα κομμάτια (εγώ έβαλα μια Φλωρίνης και μια πράσινη) και την ντομάτα σε μεγάλα επίσης κομμάτια.

Κόβουμε το χοιρινό σε μεγάλους κύβους και το βάζουμε και αυτό στη γάστρα. Προσθέτουμε τη μουστάρδα, το αλατοπίπερο, το θυμάρι και λίγο ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας.

Προσθέτουμε και πολύ λίγο νεράκι. Κλείνουμε τη γάστρα με το καπάκι της και βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις για 2 ώρες. Στο τελευταίο τέταρτο ανοίγουμε το καπάκι για να πάρει χρώμα το φαγητό μας. Έτοιμο!

Για περισσότερες ωραίες συνταγές ακολουθηστε τα Λεμονομαγειρέματα

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Χοιρινό με πατάτες και λαχανικά στην κατσαρόλα

Υλικά

✔️600 γρ χοιρινή σπάλα
✔️3 πατάτες μεσαίου μεγέθους
✔️1 μεγάλο κολοκυθάκι
✔️250 γρ φασολάκια
✔️ 1 ξερό κρεμμυδι
✔️ 2 πράσινες πιπεριές
✔️ 2 καρότα
✔️ 2 ντομάτες (χυμό ντομάτας)
✔️ 1 μελιτζάνα
✔️ φρέσκο ​​σχοινόπρασο και μαιντανό
✔️ μαύρο πιπέρι, αλάτι
✔️ 1/2 κ. γλυκού θυμάρι ξερό
✔️1/2 κ. γλυκού ρίγανη ξερή
✔️1/2 κ. γλυκού μπαχάρι σε σκόνη
✔️ 40 ml λάδι

Εκτέλεση

Κόβουμε τα λαχανικά μας σε μικρά κομμάτια, κύβους ή ροδέλες (εκτος απο τα φασολακια).
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεας μέχρι να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σχοινόπρασο και σοτάρουμε για 3 λεπτά ακόμα μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε τη ρίγανη, το θυμάρι, το μπαχάρι, αλάτι, πιπέρι και ζεστό νερό από το βραστήρα μέχρι που να σκεπάζει σχεδόν τα υλικά μας. Ανακατεύουμε ελαφρά. Μόλις το νερό πιάσει βρασμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα
και αφήνουμε το κρέας να σιγοβράσει για 45 λεπτά.
Εντωμεταξύ ελέγχουμε αν χρειαστεί να προσθέσουμε επιπλέον νερό.

Μετά τα 45 λεπτά προσθέτουμε τα καρότα, την τριμένη ντομάτα τις πατάτες, τα κολοκυθάκια, μελιτζανα και τα φασολάκια και μαγειρεύουμε για άλλα 45 λεπτά σε μέτρια φωτιά, ώσπου να μαλακώσουν και να χυλώσει η σάλτσα μας.
Ελέγχουμε ξανά αν χρειαστεί να προσθέσουμε επιπλέον νερό.
Αν θέλουμε τη σάλτσα μας ακόμα λίγο πιο πηχτή τη δένουμε με αλεύρι ή κορν φλάουρ.
Σερβιρουμε με μαιντανό

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΖαμπονοτυρόπιτα χωρίς φύλλο: Η πιο εύκολη και νόστιμη συνταγή
Επόμενο άρθροΤραγανά λαδοκούλουρα με ρακή και πορτοκάλι