Χοιρινό με σάλτσα μουστάρδας και μέλι: Ένας κλασικός συνδυασμός που θα σας συναρπάσει. Ζουμερό κρέας, γλυκιά και πικάντικη σάλτσα, η τέλεια ισορροπία γεύσεων
Υλικά
1 κιλό χοιρινό σπάλα κομμένο σε μερίδες
1,5 κιλό πατάτες
5 κ. σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κ.γ. ρίγανη
1 κ.σ. μουστάρδα απαλή
3 κ.γ. μέλι
1 ποτηράκι κρασί
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια ή ζητάμε να μας το κόψει ο κρεοπώλης μας. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια απλωτή κατσαρόλα και σοτάρουμε το χοιρινό μέχρι να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε τότε το κρεμμύδι, το σκόρδο και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά ακόμα αλλά χωρίς να καεί το σκόρδο. Ρίχνουμε το κρασί και προσθέτουμε τη ρίγανη, το αλατοπίπερο και το αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Συμπληρώνουμε ζεστό νερό, μέχρι να μισοσκεπαστεί το κρέας, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Σιγοβράζουμε για 1 ώρα και 30 λεπτά περίπου ή μέχρι να μαλακώσει.
Στο μεταξύ, καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε σχήμα της αρεσκείας μας. Τις ροδίζουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι για 10 λεπτά.
Όταν το χοιρινό είναι σχεδόν έτοιμο προσθέτουμε τη μουστάρδα, το μέλι, ανακατεύουμε και το αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά ακόμα.
Προσθέτουμε τις πατάτες στην κατσαρόλα και συνεχίζουμε το βράσιμο χαμηλά μέχρι το φαγητό να πιει τα υγρά του και να μαλακώσουν οι πατάτες. Δεν ανακατεύουμε, απλώς κουνάμε την κατσαρόλα.
Καλή επιτυχία!!
H Συνταγή είναι της Γιώτας Αναστασοπούλου