Χοιρινό σνίτσελ.
Συστατικά
3-4 κοματακια χοιρινό φιλέτο
½ λεμόνι ο χυμός
1 κουταλάκι ξύσμα πορτοκαλιού
½ φλ. (περίπου) αλεύρι
2 μεγάλα αυγά
1 κοφτή κουταλιά μουστάρδα (τύπου Dijon καλύτερα)
1 φλ. φρυγανιά αλεσμένα (καπήρα) αναμιγμένα με 1 κουταλάκι ρίγανη
3-4 κουταλιές λάδι
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Το κρεας είναι σε ροδέλες πάχους 1½ εκ. περίπου και τα χτυπάτε για να λεπτύνουν και να πάρουν πάχος ½ εκ. περίπου.
Ύστερα, τα ραντίζετε με το λεμόνι, τα αλατοπιπερώνετε και τα αλευρώνετε, τινάζοντάς τα για να φύγει το περισσό αλεύρι.
Χτυπάτε ελαφρά τα αυγά και τα αναμιγνύετε με τη μουστάρδα και το ξύσμα του πορτοκαλιού.
Βάζετε το μίγμα σε ένα πιάτο και σε ένα δεύτερο τα αλεσμένα παξιμάδια αναμιγμένα με 1 κουταλάκι ρίγανη.
Βουτάτε πρώτα τα φιλετάκια στο μίγμα του αβγού και ύστερα τα τυλίγετε στη γαλέτα, φροντίζοντας να πιάσουν καλά παντού.
Τα κρατάτε στο ψυγείο για 15-20 λεπτά.
Ζεσταίνετε 2 κουταλιές λάδι σε ένα μεγάλο, βαρύ τηγάνι και βάζετε μέσα τα φιλετάκια.
Τα ψήνετε σε μέτρια/δυνατή φωτιά για 1-2 περίπου λεπτά από την κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν καλά και να μην είναι ροζ στο εσωτερικό τους (ελέγχετε με ένα μαχαιράκι). Τα βγάζετε σε πιατέλα, προσθέτετε λίγο ακόμα λάδι στο τηγάνι και επαναλαμβάνετε το ίδιο με τα υπόλοιπα.
Καλή όρεξη! ❤️
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Σνίτσελ με κιμά και τηγανητές πατάτες
Νόστιμο Σνίτσελ με κιμά τηγανιτό ή πιο ελαφρύ στο φούρνο, ζουμερό μέσα και από έξω τραγανό με ρόδινη κρούστα. Μαγειρεύεται γρήγορα, είναι πεντανόστιμο και μπορείς να το έχεις έτοιμο στην κατάψυξη με το πανάρισμα του, για τις μέρες που δεν έχεις χρόνο για μαγείρεμα.
Υλικά
500 γρ κιμά χοιρινό
1 κρεμμύδι – τριμμένο
1 πατάτα τριμμένη
100 γρ κίτρινο τυρί τριμμένο
1 αυγό
1 φέτα ψωμί
50-80 γραμμάρια μπύρα
1 κουταλάκι κοφτη μοσχοκάρυδο
1 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο και μαύρο πιπέρι
1 πρέζα μαγειρική σόδα
Αλάτι και μαϊντανό ψιλοκομένο για γεύση
Εκτέλεση
Τα ανακάτεψα όλα και τα έβαλα στο ψυγείο για μερικές ώρες.
Για το πανάρισμα: 2 αυγά και 3-4 κουταλιές της σούπας αλεύρι
Επλάσα τα σνίτσελ, τα κύλησα σε αλεύρι, τα βούτηξα σε χτυπημένα αυγά και τα τηγάνισα
Καθάρισα και τηγάνισα μικρές φρέσκες πατάτες.
και μία Σαλάτα με ντομάτα, αγγούρι, κρεμμύδι και μαϊντανό.
Καλή όρεξη και καλό βράδυ
ΠΗΓΗ: Таня Желева