Αν λατρεύετε τη γεύση των μελομακάρονων αλλά ψάχνετε μια πιο εύκολη και γρήγορη επιλογή, τότε αυτά τα χριστουγεννιάτικα μπισκότα είναι ιδανικά για εσάς! Με μια τραγανή υφή και πλούσια γεύση, θα γίνουν τα αγαπημένα σας

Η Συνταγή είναι του Pastry Chef Stratos Petrou

Υλικά

Για την Ζύμη
400 γρ Μαργαρίνη
30 γρ Ηλιέλαιο
2 Βανίλιες
130 γρ Ζάχαρη άχνη
20 γρ Κορν Φλαουρ
670 γρ Αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για την Γέμιση Μελομακάρονο
1 κουτ γλυκού Κανέλα Σκόνη
1/2 κουτ γλυκού Γαρύφαλλο Σκόνη
50 γρ Μέλι
Ξύσμα απο 1/2 Πορτοκάλι
1 Σφηνάκι Λικέρ Κανέλας • Χριστουγεννιάτικο Λικέρ Κανέλας

Εκτέλεση

Ξεκινάμε να φτιάξουμε αυτά τα υπέροχα χριστουγεννιάτικα μπισκότα ρίχνοντας στη λεκάνη όπου έχουμε τοποθετήσει το αλεύρι τη μαργαρίνη το ηλιέλαιο της βανίλιες της ζάχαρη άχνη και το κορν φλάουρ και τα ανακατεύουμε όλα μαζί μέχρι να έχουμε μία ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια μας
Εύκολα και γρήγορα θα δείτε ότι φτιάξαμε μία υπέροχη και αφράτη ζύμη χωρίζουμε τη ζύμη μας σε δύο ίσα μέρη.
Το ένα μέρος το κρατάμε σε ένα μπολ μέχρι να το χρειαστούμε και το άλλο μέρος το ανοίγουμε σε ένα φύλλο
Ενώνουμε δύο κομμάτια από μεμβράνη επάνω στο τραπέζι τοποθετούμε τη λευκή ζύμη και με τη βοήθεια του πλάστη ή με το χέρι μας πατώντας την δημιουργούμενα ορθογώνιο παραλληλόγραμμο
Επίσης προσέχουμε να έχει το ίδιο πάχος παντού και με τα χέρια μας φτιάχνουμε τις άκρες και τα πλαϊνά

Στη συνέχεια σε ένα μπολ ρίχνουμε τα τριμμένα καρύδια τα μπαχαρικά το μέλι ξύσμα από μισό πορτοκάλι και είναι σφηνάκι λικέρ κανέλα που φτιάξαμε παλιότερα σε περίπτωση που δεν το έχετε φτιάξει μπορείτε να ρίξετε ένα σφηνάκι κονιάκ και τα ανακατεύουμε όλα πολύ καλά με μία σπάτουλα

Προσθέτουμε το μείγμα που φτιάξαμε στο άλλο κομμάτι της λευκής ζυμώνουμε πολύ καλά ώστε να ενσωματωθούν στη ζύμη και να μην κολλάει στα τοιχώματα από το μπολ
Απλώνουμε τη ζύμη επάνω στο φίλο που φτιάξαμε σε ένα μακρόστενο μπαστουνάκι από άκρη σε άκρη. Το πιέζουμε να κολλήσει με την προηγούμενη ζύμη και σε συνέχεια με τη βοήθεια της μεμβράνης το τυλίγουμε σε ένα ρολό

Επειτα κόβουμε τα μπισκότα στο μέγεθος που επιθυμούμαι και θα τοποθετούμε σε ένα ταψί που έχουμε βάλει μία λαδόκολλα
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνος 175 βαθμούς για περίπου 25 με 30 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ χρυσοκίτρινο χρώμα στα πλαϊνά

Ετοιμα ψημένα αυτά τα υπέροχα χριστουγεννιάτικα γεμάτο αρώματα μπισκότα τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώε και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη