Zυμαρόπιτα με γιαούρτι

Την Zυμαρόπιτα με γιαούρτι την φτιαχνουμε γρήγορα και εύκολα και την τρώμε για πρωινό, για μεζέ, για σνακ, ή ελαφρύ γεύμα

Yλικά

2 γιαουρτια
100-150 gr τυρί φέτα
1 χούφτα τυρί γκούντα τριμμένο
2 αυγά
ελαιόλαδο
2 ποτήρια αλεύρι

Εκτέλεση

Λαδώνουμε το μεγάλο ταψί του φούρνου (30 Χ 38εκ), προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C και βάζουμε το ταψί να ζεσταθεί.

Διαλλύω τα γιαουρτια σε 2 ποτηρια νερό
Φτιαχνω το χυλό με το διαλλυμένο γιαούρτι ενώ το αλεύρι το προσθέτουμε λίγο-λίγο ανακατεύοντας με το σύρμα μέχρι να έχουμε έναν αραιό χυλό (δεν θέλουμε να είναι σφικτός).
Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο κι αδειάζουμε πάνω στο καυτό λάδι το χυλό μας να απλωθεί ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια του ταψιού
Ρίχνω το λάδι τα αυγά χτυπημένα με τη φέτα το γκούντα και ψήνουμε περίπου για 30 λεπτά στους 200 βαθμούς (ανάλογα με τον φούρνο μας).
Βγάζουμε από τον φούρνο, την κόβουμε κι είναι έτοιμη να την σερβίρουμε.

Η Συνταγή είναι της κας Aristea Mpesiri

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Zυμαρόπιτα με κολοκύθι

Zυμαρόπιτα με κολοκύθι

Η Συνταγή είναι από τα Ζουζουνομαγειρέματα

Υλικά

2 αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 φλιτζάνια του ελληνικού καφέ λάδι
50 γρ βούτυρο φρέσκο
2 ½ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρίσεις
1 κ.γλ μπέικιν
2 φλιτζάνια νερό ή ανθρακούχο νερό ή γάλα
Λίγο εξτρά αλεύρι (καλαμποκίσιο κατά προτίμηση)
2 κολοκυθάκια τριμμένα στο χοντρό τον τρίφτη
1 -2 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 σκορδάκι φρέσκο
1 ντομάτα σε κυβάκια
άνηθο και μαιδανό
250 γρ φέτα

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τα λαχανικά.
Ανάβουμε το φούρνο μας στους 250ο C να ζεσταθεί.
Βάζουμε στο ταψί μας το 1 φλιτζάνι του καφέ λάδι και το μισό βούτυρο και το βάζουμε στο φούρνο να κάψει καλά.
Χτυπάμε τα αυγά με το αλάτι και το 1 φλιτζάνι ( του ελληνικού καφέ) λάδι.
Προσθέτουμε το αλεύρι και αραιώνουμε με το νερό σιγά σιγά, προσθέτουμε και τα λαχανικά.
Δημιουργούμε ένα χυλό αραιό σαν κέικ.
Όταν κάψει το ταψί με το λάδι-βούτυρο, αμέσως πασπαλίζουμε με το εξτρά αλεύρι (καλαμποκάλευρο).
Προσθέτουμε το χυλό με τα κολοκυθάκια και θρυμματίζουμε την φέτα με τα χέρια μας πάνω από τον χυλό, ρίχνουμε λίγο λαδάκι και λίγο βουτυράκι να μοσχομυρίσει.
Ψήνουμε τη κολοκυθόπιτα 40 λεπτά περίπου ανάλογα με το φούρνο, μέχρι να ροδίσει.

Καλή όρεξη!!!

Εάν θέλετε να δείτε φωτογραφίες απο την εκτέλεση πατήστε εδώ 

Προηγούμενο άρθροΥπέροχο Χριστουγεννιάτικο Κέικ σοκολάτας
Επόμενο άρθροΚέικ με μαρμελάδα δαμασκηνο…από παλιά σημειωματάρια