Zαμπονοκασερόπιτα

Υλικά

500 γρ φύλλο κρούστας
400 γρ κασέρι γκούντα – εμενταλ-γραβιερα
400 γρ ζαμπόν καπνιστό
6 κοφτές κσ βούτυρο
6 κοφτές κσ αλεύρι
3 ποτήρια γάλα (800 γρ)
1/4 κγ μοσχοκάρυδο
Αλάτι – πιπέρι
1 κούπα λάδι για το άλειμμα των φύλλων

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το βούτυρο και το ζεσταίνουμε να λιώσει σε χαμηλή θερμοκρασία.Ριχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα μείγμα. Προσθέτουμε το γάλα σιγά σιγά και ανακατεύουμε με έναν αυγοδαρτη μέχρι να πήξει η μπεσαμελ. Κατεβάζουμε απ τη φωτιά και αφήνουμε για 1 τέταρτο να κρυώσει λίγο.

Δείτε εδώ την συνέχεια

Προηγούμενο άρθροΨευτό-Μπουγάτσα με ζαχαρούχο γάλα, σιμιγδάλι και γεύση πορτοκαλιού!
Επόμενο άρθροΈνα ταψί ψητό κοτόπουλο με πατάτες