Zυμαρόπιτα με κολοκύθι

Η Συνταγή είναι από τα Ζουζουνομαγειρέματα

Υλικά

2 αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 φλιτζάνια του ελληνικού καφέ λάδι
50 γρ βούτυρο φρέσκο
2 ½ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρίσεις
1 κ.γλ μπέικιν
2 φλιτζάνια νερό ή ανθρακούχο νερό ή γάλα
Λίγο εξτρά αλεύρι (καλαμποκίσιο κατά προτίμηση)
2 κολοκυθάκια τριμμένα στο χοντρό τον τρίφτη
1 -2 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 σκορδάκι φρέσκο
1 ντομάτα σε κυβάκια
άνηθο και μαιδανό
250 γρ φέτα

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τα λαχανικά.
Ανάβουμε το φούρνο μας στους 250ο C να ζεσταθεί.
Βάζουμε στο ταψί μας το 1 φλιτζάνι του καφέ λάδι και το μισό βούτυρο και το βάζουμε στο φούρνο να κάψει καλά.
Χτυπάμε τα αυγά με το αλάτι και το 1 φλιτζάνι ( του ελληνικού καφέ) λάδι.
Προσθέτουμε το αλεύρι και αραιώνουμε με το νερό σιγά σιγά, προσθέτουμε και τα λαχανικά.
Δημιουργούμε ένα χυλό αραιό σαν κέικ.
Όταν κάψει το ταψί με το λάδι-βούτυρο, αμέσως πασπαλίζουμε με το εξτρά αλεύρι (καλαμποκάλευρο).
Προσθέτουμε το χυλό με τα κολοκυθάκια και θρυμματίζουμε την φέτα με τα χέρια μας πάνω από τον χυλό, ρίχνουμε λίγο λαδάκι και λίγο βουτυράκι να μοσχομυρίσει.
Ψήνουμε τη κολοκυθόπιτα 40 λεπτά περίπου ανάλογα με το φούρνο, μέχρι να ροδίσει.

Καλή όρεξη!!!

Εάν θέλετε να δείτε φωτογραφίες απο την εκτέλεση πατήστε εδώ 

Προηγούμενο άρθροΜία κοτόπιτα τραγανή στο πι&φι
Επόμενο άρθροΕπιδόρπιο σοκολάτας σε 5 λεπτά! Χωρίς ψήσιμο και ζελατίνη! Χωρίς σαντιγί και ζαχαρούχο!