Ζαμπονοκασερόπιτα

Η ζαμπονοκασερόπιτα μπορεί να σερβιριστεί ως σνακ, ορεκτικό ή κυρίως πιάτο. Είναι ιδανική για κάθε ώρα της ημέρας. Είναι επίσης μια εύκολη πίτα να φτιάξεις, οπότε μπορείς να την φτιάξεις ακόμα και αν δεν είσαι έμπειρος στην μαγειρική.

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές συνταγές για ζαμπονοκασερόπιτα. Η πιο απλή συνταγή απαιτεί μόνο ζύμη, ζαμπόν, τυρί και αυγά. Ωστόσο, υπάρχουν και πιο σύνθετες συνταγές που περιλαμβάνουν πρόσθετα υλικά, όπως κρέμα γάλακτος, μπαχαρικά ή μυρωδικά.

Αν ψάχνεις για μια νόστιμη και εύκολη πίτα, η ζαμπονοκασερόπιτα είναι η ιδανική επιλογή. Είναι μια πίτα που θα απολαύσουν όλοι.

Υλικά

3 αυγά
1 γιαούρτι
1 ποτήρι γάλα
100 γραμμάρια βιτάμ λιωμένο
1 φλιτζάνι τσαγιού φαρίνα
200 γραμμάρια γκούντα
200 γραμμάρια τσένταρ
250 γραμμάρια ζαμπόν
λίγο αλάτι λίγο πιπέρι

Εκτέλεση

Χτυπάμε όλα τα υλικά με τη σειρά και βάζουμε τα μισά τυριά
Βουτυρώνουμε ένα ταψί βάζουμε λίγη φρυγανιά και πάνω το μειγμα απο πάνω τ άλλα μισα τυρια και ψηνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά

Η Συνταγή είναι της κας Rena Babatsi

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Ζαμπονοκασερόπιτα με φύλλο κρούστας ‼️‼️‼️

Ζαμπονοκασερόπιτα με φύλλο κρούστας

Υλικά

1 πακέτο φύλα κρούστας 350γρ
2 κούπες κίτρινα τυριά
2 κούπες ζαμπόν
1 κούπα μπέικον
1 κόκκινη πιπέρια
λίγο μαϊντανό
λίγο δυοσμας

Εκτέλεση

Στρώνουμε σε ταψί 5 φύλα που έχουμε βάλει λίγο λάδι ριχνουμε τη μισή γέμιση βάζουμε αλλά 2 φύλα και μετά την υπόλοιπη γέμιση από πάνω βάζουμε 3 φύλα χαράζουμε τη πίτα και χτυπάμε σε μπολ 2 αυγά μισό φλιτζανακι λάδι μισό φλιτζάνι γάλα και λίγο πιπέρι…
περιχύνω το μίγμα πάνω από τη πίτα και αφήνω λίγο να το ρουφήξει τέλος λίγο σουσάμι…στο φούρνο μέχρι να ψηθεί και ροδίσει στους 180 βαθμόυς με αέρα 👍👍👍
Καλό υπόλοιπο φίλοι μου 🌹🌹🌹

Καλή Απόλαυση

Η Συνταγή είναι της κας Yiota Ziaka

Προηγούμενο άρθροΜπριζόλες με σάλτσα μουστάρδας και πατάτες
Επόμενο άρθροΚοτόπουλο με μουστάρδα και θυμάρι