Ζαμπονοτυρόπιτα με σφολιάτα

Η Ζαμπονοτυρόπιτα με σφολιάτα μου είναι μια πίτα την οποία μπορείτε να φτιάξετε στο σπίτι με έτοιμη σφολιάτα.
Η γέμιση περιέχει ντομάτα, τυρί και ζαμπόν. Το τυρί που προτείνω είναι γκουντα , ακόμα και καπνιστό αν σας αρέσει, αλλά μια πολύ στεγνή μοτσαρέλα ή ενταμ είναι επίσης μια χαρά.

Υλικά

Σφολιάτα 2 ρολα
150 γρ πηχτό, ελαφρώς νερουλό πουρέ ντομάτας
Ρίγανη
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Ζαμπόν μαγειρεμένο εκτολίτρο 1
Τυρί γκουντα σε φέτες κατά βούληση
1 αυγό
1 κουταλιά της σούπας γάλα

Εκτέλεση

Τρυπήστε τον πάτο των ζυμαρικών με ένα πιρουνι για να μην φουσκώσει κατά το ψήσιμο.
Καλύψτε τη βάση με τον πουρέ ντομάτας, απλώνοντάς τον ομοιόμορφα. Είναι σημαντικό ο πουρές να είναι πολύ πυκνός και όχι πολύ νερουλός.
Αν δεν είναι, το βάζουμε σε κατσαρόλα στη φωτιά να βρασει για 10-15 λεπτά, ώστε να χάσει το περιττό νερό.

Προσθέστε ρίγανη και τριμμένο πιπέρι.
Απλώνουνε  τις φέτες γκουντα καλά. Προσθέστε το ζαμπόν, πάντα καλά απλωμένο. Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο ζυμαρικών, σφραγίζοντας καλά τις άκρες.
Σπάμε το αυγό σε ένα μπολ και το χτυπάμε ενώ ανακατεύετε προσθέτετε το γάλα και το αλεσμένο πιπέρι.

Με ένα πινέλο ζαχαροπλαστικής αλείφουμε όλη την επιφάνεια με το αυγό.
Επίσης τρυπήστε την επιφάνεια.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C ενεργοποιώντας τις αντιστάσεις πάνω και κάτω.

Ψήνουμε στην πιο μεσαία περιοχή του φούρνου για περίπου 25-30 λεπτά. Προσαρμόζεται ανάλογα με το ροδάκισμα της επιφάνειας, το οποίο πρέπει να είναι καραμελένιο όχι καμένο.
Βγάζουμε από το φούρνο και περιμένουμε τουλάχιστον 5 λεπτά πριν το σερβίρουμε, ώστε να κρυώσει.

Crygenoa

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

 

Ζαμπονοτυροπιτάκια

Ζαμπονοτυροπιτάκια

Είναι νόστιμα finger food κατάλληλα για απεριτίφ στον μπουφέ, διασκεδαστικό είναι να τα γεμίζεις με χίλιους τρόπους.

Συστατικά:

1 ρολό σφολιάτας
150 γραμμάρια Μαγειρεμένο ζαμπόν
150 γρ τυρί σε φέτες (I Emmenthal)
1 αυγό για βούρτσισμα

Μέθοδος:

Ανοιξτε το ρολό της σφολιάτας και τοποθετήστε από πάνω τις φέτες ζαμπόν και μετά τις φέτες του τυριού.
Τυλίξτε και κόψτε τα ρολά του ίδιου μεγέθους, περίπου δύο δάχτυλα.
Στρώνουμε το ταψί με χαρτί ψησίματος και τοποθετούμε τα στριφτάρια προς τα πάνω.
Αλείφουμε με χτυπημένο αυγό και ψήνουμε σε φούρνο στους 180 ° για 30 λεπτά, η ζύμη πρέπει να είναι χρυσή.
Μόλις κρυώσουν μπορούν να σερβιριστούν.

Προηγούμενο άρθροΓλυκές πλεξούδες
Επόμενο άρθροΧοιρινό ρολό γεμιστό με κάστανα και δαμάσκηνα