Κοφτό μακαρονάκι με κιμά

Αυτό το γεύμα είναι ακριβώς αυτό που θέλετε όταν είστε κουρασμένοι και θέλετε να φάτε καλά αλλά δεν έχετε την ενέργεια να περάσετε ώρες στην κουζίνα.

Συστατικά:

1/2 κιλό κιμά (προτιμώ συνδυασμό μοσχαρίσιου, χοιρινού αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το αγαπημένο σας)
1 κουτί σαλτσα ντοματα πουμαρο
1 κουτάκι Nτομάτες κομμένες σε κύβους
1/2 κσ πελτέ ντομάτας)
5 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 Πιπεριά, ψιλοκομμένη
1 κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
1/2 κιλο κοφτο μακαρονάκι
2 κουταλιές της σούπας νιφάδες κόκκινης πιπεριάς
2 κουταλιές της σούπας αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
2 κσ φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
Παρμεζάνα ή Πεκορίνο, τριμμένο

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2 κσ ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι να μυρίσει.
Προσθέστε τον κιμά, σπάζοντας σε κομμάτια καθώς ροδίζει.
Στραγγίστε το περιττό λίπος και προσθέστε το ξανά στην κατσαρόλα.
Σε ξεχωριστή κατσαρόλα βράζουμε νερό και βάζουμε το ζυμαρικό μέχρι να βρασει, περίπου 4-5 λεπτά.
Στραγγίζουμε και αφήνουμε στην άκρη.

Προσθέστε τις ντομάτες, την σάλτσα και όλα τα μπαχαρικά στο μείγμα κρέατος και λαχανικών, με εξαίρεση το τυρί.
Αφήνουμε να πάρει μια βράση και μετά χαμηλώνουμε να σιγοβράσει. Μαγειρέψτε για 15 λεπτά.
Προσθέστε τα ζυμαρικά στη σάλτσα σας και ανακατέψτε καλά. Μαγειρέψτε μέχρι να ψηθούν τα ζυμαρικά.
Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με το τριμμένο τυρί.
Αυτό κάνει πολλά και είναι εξαιρετικό για τα περισσεύματα για μεσημεριανό γεύμα την επόμενη μέρα!
Απολαύστε το και πείτε μου τη γνώμη σας!

LiBella’s Kitchen

Προηγούμενο άρθροΜπισκοτένια σπιτικά Κουλουράκια με φουντούκια
Επόμενο άρθροΝόστιμη συνταγή για συκώτι! Το συκώτι γίνεται μαλακό, ζουμερό, τρυφερό!