Ζουμερά Μπιφτέκια

Προσθέτουμε ένα μυστικό υλικό στο στάδιο του ανακατέματος του κιμά για τα πιο ζουμερά μπιφτέκια👌

Στο ψήσιμο, τα μπιφτέκια πολύ συχνά χάνουν το μεγαλύτερο μέρος της ζουμερότητάς τους.
Η ξηρότητα του κρέατος δεν μπορεί να σωθεί ούτε με σάλτσα· είναι πολύ πιο πρακτικό να χρησιμοποιήσετε το μυστικό συστατικό στο στάδιο του ζυμώματος του κιμά. Απλά πρέπει να προσθέσετε ένα κουταλάκι του γλυκού σόδα ανά κιλό κρέατος θα κάνει τα μπιφτέκια αέρινα και ζουμερά.

Γεύση:

  • Η πρώτη μπουκιά φέρνει μια πλημμύρα από χυμούς, με το κρέας να αγγίζει την τελειότητα.
  • Η ισορροπία μπαχαρικών και μυρωδικών αγγίζει τον ουρανίσκο, χαρίζοντας μια αξεπέραστη αρμονία.
  • Κάθε μπιφτέκι είναι μια μικρή έκρηξη γεύσης, ζουμερό και γεμάτο νοστιμιά.

2. Υφή:

  • Αφράτα και μαλακά, λιώνουν στο στόμα, προσφέροντας μια αίσθηση απόλαυσης.
  • Το ψήσιμο είναι ιδανικό, διατηρώντας την υγρασία και την τρυφερότητα του κρέατος.
  • Η κάθε δαγκωνιά είναι μια εμπειρία υφής, με το μπιφτέκι να υποχωρεί απαλά.

3. Ποικιλία:

  • Συνδυάζονται με άπειρες σάλτσες, από κλασικές ντοματοσαλάτες μέχρι πικάντικες σος μουστάρδας.
  • Συνοδεύονται ιδανικά με ρύζι, πατάτες τηγανητές ή πουρέ, δημιουργώντας ένα ολοκληρωμένο γεύμα.
  • Προσφέρονται ως κυρίως πιάτο ή σε μπουφέ, ικανοποιώντας κάθε γούστο.

✅Προϊόντα:

1 κρεμμύδι,
1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά,
40 γραμμάρια τριμμένη φρυγανιά,
2 γραμμάρια δυόσμο, μαύρο πιπέρι, θυμάρι, κύμινο και κόκκινο πιπέρι το καθένα,
5 γραμμάρια σόδα (παρεμπιπτόντως, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μπέικιν πάουντερ)
4 γραμμάρια αλάτι,
50 ml μεταλλικού νερού,
10 ml λάδι.

✅Μαγείρεμα:

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το στύβουμε με τα χέρια μας.
Η υπερβολική πικρία θα φύγει μαζί με τον χυμό, δεν τον χρειαζόμαστε σε αυτή τη συνταγή.
Τώρα μεταφέρετε τον κιμά σε ένα βαθύ μπολ. Προσθέστε σε αυτό κρεμμύδια, τριμμένη φρυγανιά, 2 γραμμάρια δυόσμο, μαύρο πιπέρι, θυμάρι, κύμινο και κόκκινο πιπέρι, 5 γραμμάρια σόδα, 4 γραμμάρια αλάτι, 50 ml μεταλλικό νερό, 10 ml λάδι.
Ανακατεύουμε καλά τον κιμά σε μια ομοιογενή μάζα. Το αφήνουμε σκεπασμένο στο ψυγείο για περίπου μία ώρα.
Αν έχετε χρόνο, μπορείτε να το αφήσετε όλη τη νύχτα, θα έχει μόνο καλύτερη γεύση.

Τώρα βγάζουμε τον κιμά και τον πλάθουμε σε μικρά επίπεδα μπιφτέκια. Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί και αλείφουμε το καθένα με ελαιόλαδο. Το βάζουμε στο φούρνο για 14 λεπτά στους 220 βαθμούς.

Προηγούμενο άρθροΠαραδοσιακή Βασιλόπιτα Αγιάσου
Επόμενο άρθροΤραγανά και γεμιστά Μπιφτέκια κοτόπουλου