Mία υπέροχη σοκολατόπιτα σούπερ ζουμερή και σοκολατένια που είμαι σίγουρος ότι όμοιά της δεν έχετε ξαναδοκιμάσει προτείνω να φτιάξετε
Η Συνταγή είναι του Pastry Chef Stratos Petrou
Υλικά
4 Αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
210 γρ Ζάχαρη κρυσταλλική
1 Βανίλια
200 γρ Γάλα
200 γρ Ηλιέλαιο
30 γρ Κακάο Σκόνη κοσκινισμένο
200 γρ Αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
20 γρ Μπεικιν Παουντερ
Για το Σιρόπι Γλάσο Σοκολάτας
30 γρ Κακάο Σκόνη
500 γρ Γάλα
210 γρ Ζάχαρη κρυσταλλική
200 γρ Ηλιέλαιο
125 γρ Κουβερτούρα Σοκολάτα
Εκτέλεση
Ξεκινάμε να φτιάξουμε αυτή την πανεύκολη σοκολατόπιτα ρίχνοντας τον κάδο του μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια και τα χτυπάμε για τουλάχιστον 5 με 7 λεπτά μέχρι να ασπρίσουν να αφρατέψουν και να φουσκώσουν
Oταν πλέον έχουνε φρατέψει τα αυγά χαμηλώνουμε την ένταση του μίξερ και προσθέτουμε το ηλιέλαιο και το γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα λιγάκι να ενωθούν και αυτά
Στη συνέχεια σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε κοσκινισμένα το κακάο το αλεύρι με το μπέικιν και ανακατεύουμε απαλά με μία σπάτουλα τα υλικά μαζί
Αδειάζουμε το μείγμα του σοκολατόπιτας σε ένα λαδωμένο ταψάκι πυρεξ στο οποίο έχουμε πασπαλίσει κακάο με διαστάσεις 35 * 24 και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε 175 βαθμούς για 40 λεπτά
Ετοιμη ψημένη η σοκολατόπιτα μας την βγάζουμε από το φούρνο και πάμε απευθείας να φτιάξουμε το σιρόπι γλάσο σοκολάτας όπου ρίχνουμε όλα τα υλικά σε μία κατσαρόλα και τα βάζουμε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά από τη στιγμή του βρασμού
Αφήνουμε τη σοκολατόπιτά μας για τουλάχιστον 15 λεπτά να κρυώσει στη κόβουμε σε κομμάτια κάνουμε τρυπούλες σε όλα την επιφάνεια της και την σιροπιάζουμε με το γλάσο σοκολάτας
Την αφήνουμε να κρυώσει και να απορροφήσει όλο το γλάσο και είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε