Τάρτα Σοκολάτας Όνειρο

Η Συνταγή είναι από το κανάλι Bake It και τον pastry chef Stratos Petrou

Υλικά

Για την Βάση
250 γρ Μπισκότα Σοκολάτας Ολικής Πιτυρον
110 γρ βούτυρο λιωμένο
Ξύσμα απο Μισό Πορτοκάλι

Για την Μους Σοκολάτας
125 γρ Γάλα
250 γρ Κουβερτούρα Μαύρη 55 %
250 γρ Κρέμα γάλακτος 35 %
50 γρ Κονιάκ ή Ρούμι (Προαιρετικά)

Για την Γκανάζ Σοκολάτας
100γρ Κρέμα γάλακτος 35%
100 γρ Κουβερτούρα Μαύρη 55%
1κουτ Σούπας Μέλι

Εκτέλεση

Ξεκινάμε να φτιάξουμε αυτήν την τέλεια τάρτα σοκολάτας που πραγματικά ωραιότερη δεν έχετε δοκιμάσει ποτέ.
Βάζουμε στο μούλτι τα μπισκότα και τα αλέθουμε σε σκόνη επέλεξα μπισκότα με πίτυρον διότι είναι χωρίς ζάχαρη για σοκολατένια γευση.
Αδειάζουμε σε ένα μπολ τα τριμμένα μπισκότα και προαιρετικά προσθέτουμε το ξύσμα από μισό πορτοκαλί ταιριάζει απίστευτα ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε όλα μαζί ώστε να έχουμε υφή σαν βρεγμένη άμμου Αδειάζουμε το μείγμα σε τσέρκι η ταρτιέρα 20 εκατοστών και απλώνουμε το μπισκότο σε λεπτή στρώση δημιουργώντας ταυτόχρονα και τοιχώματα περιμετρικά για καλύτερο αποτέλεσμα στο στρώσιμο. Χρησιμοποιώ σκεύος με ίσιο πάτο ώστε να γίνει λείο.

Βάζουμε ψυγείο περίπου 20 λεπτά να σφίξει. Πάμε να φτιάξουμε τη φανταστική βελούδινη μους
Σε ένα μπωλ βάζουμε το γάλα με την κουβερτούρα και λειώνουν στα μικροκύματα μην κάψει Σε μία κανάτα χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή σαν γιαούρτι Όχι σφιχτή σαντιγί.
Οταν λιώσει η σοκολάτα κουβερτούρα με το γάλα ρίχνουμε το κονιάκ ή ρούμι προαιρετικά βέβαια Ανακατεύουμε να έχουμε ένα λειο χλιαρό μείγμα προσθέτουμε την χτυπημένη κρέμα γάλακτος στο μείγμα σοκολάτας και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα μέχρι μία πάρουμε μια παχύρευστη μους σοκολάτας για τάρτα.

Αδειάζουμε μέσα στην παγωμένη τάρτα μέχρι το χείλος από τα τοιχώματα του μπισκότου βάζουμε ψυγείο καμιά ώρα να σφίξει τάρτα μας.
Ξεκινάμε να φτιάξουμε την γκανάζ σοκολάτας για επικάλυψη σε ένα μπολ βάζουμε την κρέμα γάλακτος με την κουβερτούρα και το μέλι και τα λιώνουμε όταν λιώσουν ανακατεύουμε όλα μαζί σε μία γκανάζ αφήνουμε να γίνει χλιαρή αρκετά και την απλώνουμε πάνω στην τάρτα σε όλη την επιφάνεια της

Αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξει εντελώς ξεφορμάρουμε και διακοσμούμε όπως βέβαια επιθυμεί ο καθένας. Μπορούμε να κόψουμε και σερβίρουμε

Καλη Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΚεφτεδάκια με μπρόκολο…παλιά νησιώτικη συνταγή
Επόμενο άρθροΚορμός με ξηρούς καρπούς