Γαλατοπιτα

Υλικά

1 λίτρο γάλα φρέσκο
3 αυγά φρέσκα
1 κεσεδάκι των 200 γρμ ζάχαρη και λίγο ακόμα,
Μια τσιμπια αλάτι,
ξύσμα από 1 λεμόνι 🍋,
1 κεσεδάκι σιμιγδάλι ψιλό,
2 βανιλιες,
1 κουταλιά βούτυρο φυτινη και
1 κουταλιά βούτυρο λουρμπακ μέσα προς το τέλος. Αλλά όχι λιωμένο βούτυρο.

Εκτέλεση

Όλα τα υλικά τά έβαλα στην κατσαρόλα, έτσι κρύα σέ θερμοκρασία δωματίου βέβαια και ύστερα ανάβω τή φωτιά 🔥
Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει η κρέμα. Στο τέλος ανακατεύουμε και το βούτυρο, σύνολο βουτύρου γύρω στα 70 γρμ.
Αλείφουμε το πυρέξ πάλι με λίγο βούτυρο, ρίχνω μέσα την κρέμα, από πάνω έτσι ραντιστα λίγο καστανή ζάχαρη,
γύρω στο κουταλάκι του γλυκού, και λίγο κανέλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο αντιστάσεις 200 χάμω αλλά και πάνω στην Σκάρα για 45′ με το δικό μου φούρνο.

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ: Metaxia Kokkinou

Προηγούμενο άρθροΜοσχαράκι Λεμονάτο Κατσαρόλας
Επόμενο άρθροΣιμιγδαλένιος Χαλβάς με βούτυρο…τέλεια επιλογή για ένα γρήγορο και νόστιμο γλυκό.