Κέικ δίχρωμο με πουρέ κολοκύθας

Το κέικ γίνεται υγρό και νόστιμο, επειδή είναι σε πουρέ κολοκύθας

Μπορείτε να το φτιάξετε σαν τούρτα “Ζέβρα” ή μπορείτε να το κάνετε όπως έκανα εγώ.
Φόρμα 24×12 ή στρογγυλή 22-24 cm

Υλικά

❄️ 150 γρ βούτυρο μαλακό
❄️ 150 γρ ζάχαρη άχνη
❄️ 250 γρ. πουρέ κολοκύθας
❄️ 150 γρ κεφίρ ή γιαούρτι
❄️ 2 αυγά
❄️ βανίλια, αλάτι
❄️ Ξυσμα από 1 πορτοκάλι
❄️ χυμό από μισό πορτοκάλι
❄️ 280 γρ αλεύρι
❄️ 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
❄️ 0,5 κουταλάκι του γλυκού σόδα (απαιτείται)

Επιπλέον, 30 γρ κακάο και 30 γρ. αλεύρι

Εκτέλεση

Χτυπάμε το βούτυρο + αχνη ζαχαρης. Προσθέτουμε τα αυγά, το αλάτι, τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Στη συνέχεια, προσθέστε το κεφίρ και τον πουρέ κολοκύθας (μπορείτε να ψήσετε ή να βράσετε και να ανακατέψετε με ένα μπλέντερ), το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού και το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα και ανακατέψτε τα πάντα καλά με ένα μίξερ. Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο ίσα μέρη.

Ριξτε Κακάο στο ένα και αλεύρι στο άλλο.
Καλύπτουμε τη φόρμα με χαρτί ψησίματος και απλώνουμε τυχαία τα δύο χρώματα ζύμης. Ψήνουμε στους 180° 1 ώρα
Κατά τη διάρκεια του ψησίματος μην ανοίξετε το φούρνο για 40 λεπτά για να φουσκώσει καλά η ζύμη.
Μαλακό, υγρό, αρωματικό…
πολύ νόστιμο!!!
Δεν μπορείς να νιώσεις καθόλου την κολοκύθα, χάρη στο πορτοκάλι!

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΡολό «μωσαϊκό» με πουρέ πατάτας
Επόμενο άρθροΕκμέκ με τα περισσεύματα τσουρεκιού