Ραχατ λουκουμ 

για το λουκουμι:

250 ml χυμό πορτοκαλιού
300 γρ ζάχαρη
140 γρ κορν φλαουρ
380 ml νερό
χυμό λεμονιού
1 κουταλάκι του γλυκού εσάνς πορτοκαλιού

για πασπάλισμα:
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη
3 κουταλιές της σούπας άμυλο καλαμποκιού

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα στη φωτιά βάζουμε το χυμό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη, το κορν φλαουρ και το νερό. Ανακατεύουμε για περίπου10 λεπτά με μια ξύλινη κουτάλα σιγά σιγά μέχρι να πήξει το μείγμα. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το αφήνουμε στηφωτιά για άλλα 10 λεπτά, ανακατεύοντας να μην κολλήσει στο τηγάνι.
Αποσύρουμε το μείγμα από τη φωτιά και προσθέτουμε ένα κουταλάκι του γλυκού εσάνς πορτοκαλιού.

Παίρνουμε ένα γυάλινο σκυος που το και ρίχνουμε τη σύνθεση μας. Αφήστε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Αφού κρυώσει το κόβουμε σε τετράγωνα.
Ξεχωριστά φτιάξτε ένα μείγμα από μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη με τρεις κουταλιές της σούπας κορν φλαουρ.
Βάλτε αυτό το μείγμα σε ένα πιάτο και τοποθετήστε τα κομμάτια από το λουκούμι να καλυφθούν

Καλή απολαυση

Προηγούμενο άρθροΌταν θέλουμε να φτιάξουμε την απόλυτη ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ
Επόμενο άρθροMελιτζάνα Παρμεζάνα με Pesto….η απόλυτη γεύση