Κοτόπουλο αλ κρεμ με πιλάφι

Υλικά

700 γρ. κοτόπουλο στήθος, κόβουμε το κοτόπουλο σε μπουκιές
1 κσ ελαιόλαδο
2 κίτρινες πιπεριές φλάσκες ψιλοκομένες
2 κόκκινες πιπεριές φλάσκες ψιλοκομένες
1 φρεσκο κρεμύδάκι
1 πράσο
1 καρότο τριμένο στο χοντρό
ένα ποτηράκι λευκό κρασί
1 κγ γλυκιά πάπρικα
1/2 κουταλάκι κουρκουμά
1/2 κγ φρεσκοτριμένο πιπέρι
200 γρ. κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Κόβουμε το κοτόπουλο σε μπουκιές

Σοτάρουμε το κοτόπουλο σε ελαιόλαδο, αφού αλλάξει χρώμα ρίχνουμε μέσα τις πιπεριές
( πράσινες και κόκκινες Φλωρίνης), το πράσο και το φρέσκο κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες,
το καρότο και αφήνουμε να πάρει βράση.

Μετά ριχνουμε το λευκό κρασί, τον φρέσκο ζωμό κοτόπουλο, ενα κουταλάκι γλυκιά πάπρικα, μισό κουταλάκι κουρκουμά και φρεσκοκομμένο πιπέρι. Κλείνουμε την κατσαρόλα και βράζουμε για 13 λεπτά (χύτρα)
Ανοίγουμε την χύτρα και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος.

Βράζουμε για μερικά λεπτά να ενσωματωθεί η κρέμα γάλακτος και σβήνουμε το φαγητό
Σερβίρουμε με πιλάφι. Καλή όρεξη !!!

ΠΗΓΗ: Εύη ΚαμπάνταηΤί θα μαγειρέψω (πάλι) σήμερα;

 

Προηγούμενο άρθροΠρασόπιτα με σπιτικό φύλλο στο χέρι
Επόμενο άρθροΣιροπιαστό κέικ με σοκολάτα και σαντιγί