Υλικά

350 γρ ζάχαρη.
150 γρ βούτυρο.
6 αυγά.
2 κουταλιές σούπας αμμωνία.
1 βανίλια.
1 κουταλιά σούπας μπέικιν.
1/2 μισό ποτήρι γάλα χλιαρό.
1 κιλό αλεύρι μαλακό.

Εκτέλεση

Βάζουμε  τά ασπράδια από τά αυγά σέ ένα μπόλ για να τά κάνουμε μαρέγκα. Σε μία λεκάνη βάζουμε το βούτυρο λιωμένο όχι καυτό, τήν ζάχαρη το γάλα τούς κρόκους και τα χτυπάμε να ενωθούν τα υλικά μας. Μετά ρίχνουμε και τήν μαρέγκα και τά ανακατεύουμε όλα μαζί.Τέλος ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι και το ζυμώνουμε. Αλεύρι ίσως χρειαστεί μία ή και δύο χουφτίτσες ακόμη. Οταν είναι έτοιμο το ζυμάρι, γιά να ξεκολλήσει από τα χέρια μας βάζουμε λάδι στήν χούφτα μας αλείφουμε τά  χέρια μας και χαϊδεύουμε όλη την ζύμη στήν λεκάνη και τήν αφήνουμε να ξεκουραστεί. Οταν  πλάθουμε τα κουλουράκια  έχουμε σέ ένα μικρό μπολ λίγο λάδι και αλείφουμε τά χέρια μας γιά να μήν κολλάει η ζύμη και έτσι πλάθονται πιό εύκολα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-190 βαθμούς για 13-15  λεπτά ανάλογα με τον φούρνο.

Καλή επιτυχία.

Προηγούμενο άρθροΜπισκότα Τετράγωνα Γεμιστά με Μαρμελάδα
Επόμενο άρθροΝικήστε την χοληστερόλης και την υψηλής πίεσης του αίματος!