Κουνουπίδι γιαχνί

Υλικά

2 μέτρια κουνουπίδια
2 μέτρια κρεμμύδια ξερά
3-4 ντομάτες ώριμες τριμμένες η 1 κουτάκι κον-κασε
3 σκελίδες σκόρδο
4-5 φυλλαράκια δάφνη
2 καρότα
5-6 μπαλάκια μπαχάρι
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 1/2 φλυτζάνα του τσαγιού λάδι
Αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε το κουνουπίδι το χωρίζουμε σε μπουκετάκια και το βάζουμε μέσα σε μία μεγάλη κούπα με νερό στην οποία έχουμε μέσα ρίξει ξίδι.
Το αφήνουμε για 10 λεπτά. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε το καρότο ,τη δάφνη, το μπαχάρι.
Τα σοτάρουμε για άλλα 2-3 λεπτά. Βάζουμε το κουνουπίδι ρίχνουμε τη ντομάτα, αλάτι ,πιπέρι σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά μέχρι να μείνει με τη σαλτσούλα του.

Καλή Απόλαυση

Η Συνταγή είναι της Ραλλούς Ψαραδέλλη

Προηγούμενο άρθροΜελοκούλουρα με γέμιση μαρμελάδας
Επόμενο άρθροΜπριός με κρέμα λεμονιού