Κρεατόπιτα με πράσα και φέτα
1 ταψί διαμέτρου 30 εκατ
Υλικά
Συστατικά
-
Αγοράζουμε κρέας χοιρινό, ζητάμε από το χασάπη μας κομμάτι που θα είναι μαλακό και να μας το κόψει σε μικρά κομμάτια.
-
Καθαρίζουμε τα πράσα και κρατάμε μόνο το άσπρο μέρος τους. Πλένουμε καλά και κόβουμε σε μικρά κομμάτια. ( Η φωτογραφία από άλλη πίτα με πράσα)
-
Σε κατσαρόλα βάζουμε το κρέας με νερό να το σκεπάζει και βράζουμε μέχρι να μαλακώσει. Στραγγίζουμε και κρατάμε το ζωμό που έχει μείνει.
-
Στην ίδια κατσαρόλα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε κρέας. Προσθέτουμε τα πράσα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 5 λεπτά. Νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι, προσθέτουμε λίγο από το ζουμί που έβρασε το κρέας και βράζουμε μέχρι να μην έχει καθόλου υγρά, περίπου 15-20 λεπτά.
-
Λαδώνουμε καλά με πινέλο ένα ταψί διαμέτρου 30 εκατ και στρώνουμε το πρώτο φύλλο να καλύπτει όλο το ταψί και να πέφτει και απέξω. Αλείφουμε με ελαιόλαδο όλο το φύλλο και στρώνουμε το επόμενο φύλλο στραυρωτά.Δείτε την συνέχεια της Συνταγής εδώ