Κρεατόπιτα με πράσα και φέτα

1 ταψί διαμέτρου 30 εκατ

Υλικά

Συστατικά
  • 750 γρ χοιρινό κρέας από λαιμό κομμένο σε πολύ μικρά κομμάτια
  • 250 γρ πράσα το άσπρο μέρος βάρος καθαρισμένων
  •  εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  •  αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 250 γρ τυρί φέτα τριμμένη σε μικρά κομμάτια
  • 500 γρ νωπό φύλλο χοντρό για πίτες της Ζύμης Ψαχνών
Διαδικασία
  1. Αγοράζουμε κρέας χοιρινό, ζητάμε από το χασάπη μας κομμάτι που θα είναι μαλακό και να μας το κόψει σε μικρά κομμάτια.
  2. Καθαρίζουμε τα πράσα και κρατάμε μόνο το άσπρο μέρος τους. Πλένουμε καλά και κόβουμε σε μικρά κομμάτια. ( Η φωτογραφία από άλλη πίτα με πράσα)
  3. Σε κατσαρόλα βάζουμε το κρέας με νερό να το σκεπάζει και βράζουμε μέχρι να μαλακώσει. Στραγγίζουμε και κρατάμε το ζωμό που έχει μείνει.
  4. Στην ίδια κατσαρόλα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε κρέας. Προσθέτουμε τα πράσα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 5 λεπτά. Νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι, προσθέτουμε λίγο από το ζουμί που έβρασε το κρέας και βράζουμε μέχρι να μην έχει καθόλου υγρά, περίπου 15-20 λεπτά.
  5. Λαδώνουμε καλά με πινέλο ένα ταψί διαμέτρου 30 εκατ και στρώνουμε το πρώτο φύλλο να καλύπτει όλο το ταψί και να πέφτει και απέξω. Αλείφουμε με ελαιόλαδο όλο το φύλλο και στρώνουμε το επόμενο φύλλο στραυρωτά.
    Δείτε  την συνέχεια της Συνταγής εδώ

 

Προηγούμενο άρθροΠλαστός…Μία πίτα γεμάτη Ελλάδα
Επόμενο άρθροΚουρκοτο, μαμαλιγκα, ζυμαροπιτα…όπως και να το πεις είναι απίθανο