Λάχανο με ρύζι και μοσχαρίσιο κιμά στο φούρνο

….είναι ένα νόστιμο δείπνο χωρίς γαλακτοκομικά και χωρίς γλουτένη που μπορεί να παρασκευαστεί εκ των προτέρων και να ψηθεί όταν είστε έτοιμοι να το φάτε.
Φτιάχνεται με κιμά, κρεμμύδια, σκόρδο, μυρωδικά , ρύζι, ντομάτες, λάχανο και τυρί. Αυτό το υγιεινό πιάτο είναι τέλειο για πολυάσχολες γυναίκες, όταν θέλετε ένα νόστιμο γεύμα, αλλά δεν έχετε πολύ χρόνο να το φτιάξετε.

Υλικά

1 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 μέτριο λευκό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κουταλιά της σούπας μειγμα μπαχαρικών
1 φλιτζάνι ρύζι
1 κονσέρβα πελτέ ντομάτας
3 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
1 2⁄3 φλιτζάνι ζωμός βοδινού
1 μέτριο λευκό λάχανο, ψιλοκομμένο
2 φλιτζάνια τυρί μοτσαρέλα, τριμμένο
2⁄3 φλιτζάνι παρμεζάνα, τριμμένη

Εκτέλεση

Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε λίγο λάδι και βάζουμε τον κιμά μας τον σπάμε και τον μαγειρεύουμε για 10 περίπου λεπτά έως ότου αλλάξει χρώμα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι και ξανά ανακατεύουμε και τον βγαζουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι μας για 3-4 λεπτά προσθέτουμε τα μυρωδικά τον πελτέ ντομάτας και το σκόρδο λιωμένο.

Στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα το λάχανο και το ζωμό βοδινού και τον πουρέ ντομάτας και το αφήνουμε να μαγειρευτεί για 10 λεπτά μετά ρίχνουμε και το ρύζι και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε.
Τέλος προσθέτουμε και τον κιμά και αφήνουμε όλο το μείγμα να βράσει για 20 λεπτά.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα πυρέξ το καλύπτουμε από πάνω με τριμμένη μοτσαρέλα και παρμεζάνα και το βάζουμε στο φούρνο να ψηθεί στους 180 βαθμούς και 40 λεπτά το φαγητό μας είναι έτοιμο

Καλή Ορεξη και καλη Απόλαυση

Προηγούμενο άρθρο“Πατουσάκια” με μαρμελάδα….της μαμάς
Επόμενο άρθροΛιγκουίνι με σάλτσα τόνου!