Συστατικά
1 Κεφάλι λάχανου μεσαίου μεγέθους 
1 kg κιμά άπαχο
220γρ μαγειρεμένο μπέικον χοντροκομμένο
1 λευκό κρεμμύδι
1/2 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
3/4 φλιτζανιού μαγειρεμένο λευκό ρύζι
1-2 αυγά
600 gr σάλτσα ντομάτας και 200 γρ ξεχωριστά
Αλάτι και πιπέρι

Οδηγίες
Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς.
Χοντροκόψτε το λάχανο σε χοντρά κομμάτια και αφήστε το στην άκρη.
Ψήστε το μπέικον στο φούρνο, αφήστε το να κρυώσει, κόψτε το σε χοντρά και αφήστε το στην άκρη.
Κόβετε το κρεμμύδι και αφήνετε στην άκρη.
Μαγειρέψτε το ρύζι και αφήστε το να κρυώσει και βάλτε το στην άκρη. 
Σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέστε κρέας, την φρυγανιά, το κρεμμύδι, το μπέικον, το ρύζι, το αυγό, αλάτι και πιπέρι. Ξεκινήστε χρησιμοποιώντας μόνο ένα αυγό. Εάν το μείγμα φαίνεται πολύ ξηρό, προσθέστε το δεύτερο αυγό.


Σε ένα ταψάκι 20X20, τοποθετήστε ένα στρώμα το τεμαχισμένο λάχανο έτσι ώστε ο πυθμένας του τηγανιού να καλύπτεται πλήρως.
Προσθέστε το μείγμα κρέατος από πάνω από το λάχανο

και πιέστε το να απλωθεί μέχρι τα τοιχώματα του ταψιου.
Προσθέστε ένα άλλο στρώμα λάχανου για να καλύψετε τον απλωμένο κιμά .


Ρίξτε την σάλτσα ντομάτας από πάνω από το λάχανο για να το καλύψετε τελείως.

Κρατήστε τα 200 γρ για να προσθέσετε επιπλέον σάλτσα ενώ ψήνετε στο φούρνο.
Προσθέστε αλάτι και πιπέρι απο πάνω.
Καλύψτε με αλουμινόχαρτο.
Τοποθετήστε το ταψάκι στο προθερμασμένο φούρνο. 
Μαγειρέψτε περίπου 1 ώρα 45 λεπτά-2 ώρες.

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΗ εύκολη Πατσαβουρόπιτα
Επόμενο άρθροΚασερόψωμο αφράτο !!!