Γιομίδια Μαγειρίτσα

Τα Γιομίδια Μαγειρίτσα, γνωστά και ως “κοκκινιστή μαγειρίτσα”, αποτελούν μια παραδοσιακή συνταγή από την Θεσσαλία, που συνηθίζεται να φτιάχνεται αντί για την κλασική μαγειρίτσα. Η ονομασία της οφείλεται στα “γιομίδια“, δηλαδή στα κομμάτια ψωμιού που προστίθενται στο φαγητό και βράζουν μαζί με τα υπόλοιπα υλικά.

Υλικα:

1 κιλό περίπου (συκωτάκια-πνευμόνια-καρδιά-νεφρά) από αρνί ή κατσίκι, πλυμμένα καλά και κομμένα σε κομμάτια.
1 μικρό ποτήρι του κρασιού, λάδι ελιάς.
5-6 ματσάκια κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα σε κομμάτια
1+1/2 κουτάλι σούπας ντοματοπολτό.
άνηθο μπόλικο ψιλοκομμένο
αλάτι – πιπέρι.
Λίγο σπανάκι ψιλοκομμένο – μία χούφτα περίπου.
1 μαρούλι το τρυφερό μόνο μέρος του – την καρδιά.
Λίγο μοσχοκάρυδο-προαιρετικά.

Πως την Φτιαχνουμε:
Σε μία κατσαρόλα με νερό, βράζουμε το κομμάτια του κρέατος, μέχρι να μαλακώσουν.
Πλένουμε και κόβουμε τα κρεμμυδάκια,το σπανάκι και το μαρούλι, σε μικρά κομμάτια.Τα βάζουμε στο σουρωτήρι, τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε να στραγγίξουν.

Βάζουμε σε σιγανή φωτιά μια άλλη κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα τα χόρτα και τα ανακατεύουμε συνεχώς ώστε να μαραθούν και να βγάλουν τα υγρά τους.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το λάδι και ανακατεύουμε για να απορροφηθεί
Τώρα προσθέτουμε τον τοματοπολτό,αραιωμένο με λίγο νερό,τον άνηθο και αλατοπιπερώνουμε ανακατεύοντας.
***Μοσχοκάρυδο, αν μας αρέσει.
Σε λίγο ρίχνουμε και τα κρεατικά που έχουμε βράσει, ανακατεύουμε και προσέχουμε ώστε να μείνει λίγος ζωμός πριν την κατεβάζουμε από τη φωτιά.
ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ – Είναι έτοιμη για σερβίρισμα…

ΠΗΓΗ: https://karditsaras.blogspot.com/

Προηγούμενο άρθροΥπέροχο καραμελωμένο Κεικ με φρέσκα φρούτα ξηρούς καρπούς
Επόμενο άρθροΑυτή είναι μια υπέροχη συνταγή για κουλουράκια!! Δοκιμάστε την!!