Συστατικά
3 μεγάλες μελιτζάνες
1/2 φλιτζάνι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
Μία πρέζα ζάχαρη αν χρειαστεί
1 μεσαίο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
1/4 φλιτζάνι μικρά καραβίδες που ξεπλένονται και στραγγίζονται
1 μεγάλη ντοματάτα κομμένη σε κύβους
1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 κουταλιές της σούπας ελληνικό βαλσάμικο
Αλατοπίπερο και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι για γεύση


Οδηγίες
Πλύνετε και στεγνώστε τις μελιτζάνες. Ψήνουμε τις μελιτζάνες , γυριζοντας τες, μέχρι η φλούδα να ψημένη σε όλες τις πλευρές. (Αυτό μπορεί επίσης να γίνει και σε μπάρμπεκιου.) Βγάλτες τες και αφήστε να κρυώσουν ελαφρά.
Έχετε ένα μπολ έτοιμο με το ελαιόλαδο. Κόψτε τις μελιτζάνες ανοιχτές κατά μήκος και αφαιρέστε όσο το δυνατόν περισσότερους σπόρους. Βγάλτε τον πολτό και βάλτε το στο μπολ με το ελαιόλαδο. Αλατίστε ελαφρά. Με ένα πιρούνι και ένα μαχαίρι, κόψτε την μελιτζάνα έτσι ώστε να είναι χοντροκομμένη. Προσθέστε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την κάπαρη, την ντομάτα και το μαϊντανό και ανακατέψτε με ένα πιρούνι για να το συνδυάσετε καλά. Προσθέστε το ξύδι και προσαρμόστε το καρύκευμα με πρόσθετο αλάτι, πιπέρι και ξύδι, αν θέλετε.

Home

Προηγούμενο άρθροΚουρκουμπίνια….σας αρέσουν ;
Επόμενο άρθροΠολίτικο μοσχαράκι με πατάτες