Μηλοπιτάκια του Καφέ…

Υλικά

150 γρ μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
1 ποτήρι του τσαγιού λάδι
1 φλιτζάνι γιαούρτι
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 μπαίκιν
1 βανίλια
Αλεύρι όσο πάρει
Γέμιση
3 μήλα
3 κουτ σουπας ζάχαρη
1 κουτ σούπας κανέλα,
μισό φλιτζ καρύδια τριμμένα

Εκτέλεση


Πρώτα απ ‘όλα,καθαρίζουμε την φλούδα απο τα μήλα,τα τρίβουμε και προσθέτουμε ζάχαρη και κανέλα και τα σωτάρουμε στο τηγάνι να μαλακώσουν και να λιώσει η ζάχαρη στο τέλος ρίχνουμε τα καρύδια.
Κατόπιν ρίχνουμε το βούτηρο με την ζαχαρη σε ενα μπόλ και όλα τα υλικά για τη ζύμη και τα ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη σαν μπισκότο).

Δημιουργούμε με την ζύμη ενα φύλλο και με ενα ποτήρι φτιάχνουμε στρόγγυλους μικρούς δίσκους βάζουμε γέμιση κλείνουμε τις δύο άκρες. και τα βάζουμε σε βουτηρωμένο ταψί.
Ψήνουμε στους 180 c σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν. Οταν κρυώσουν πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

ΠΗΓΗ: Κουζινομαγειρέματα

Προηγούμενο άρθροΝτολμαδάκια Γεμιστά βήμα βήμα…και για την νηστεία
Επόμενο άρθροΝηστίσιμες Τηγανίτες: Ιδανικές για πρωινό ή σνακ