“Μουσακάς” χωρις μπεσαμέλ

Υλικά για 6 άτομα

1 κιλό κιμά
1/2 κιλό πατάτες
1 κρεμμύδι
2 ντομάτες
2 καρότα
5 κλωναράκια μαϊντανό
1 κουτ πάπρικα
1/2 κουτ πιπέρι
1 κουτ ρίγανη
1 κουτ δυοασμο
αλατι
1 κουταλιά της σούπας λάδι

Για επικάλυψη:
2 αυγα
200 γραμμάρια γιαούρτι
1 πρέζα. σόδα
1 πρέζα. αλάτι

Εκτέλεση:

Οι πατάτες (1/2 κιλό) πλένονται, ξεφλουδίζονται και κόβονται σε μικρούς κύβους.
Τα κρεμμύδια (1 κεφάλι) κόβονται σε μικρούς κύβους και τα καρότα και τα σοτάρουμε σε λάδι (1 κουταλιά της σούπας) μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τον κιμά (1 κιλό) και τηγανίζουμε για 5-6 λεπτά μέχρι να ροδίσει, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Τέλος, προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες (2 τεμ.), Τον ψιλοκομμένο φρέσκο ​​μαϊντανό (5 κοτσάνια) και τα μπαχαρικά και σιγοβράζουμε για λίγα λεπτά ακόμη.

Το μείγμα του τηγανισμένου κιμά προστίθεται στις πατάτες και τα ρίχνουμε όλα σε ένα ταψί.


Ρίχνουμε νερό σχεδόν στο ύψος των πατατών και το βάζουμε στο φούρνο. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, μέχρι να βράσει το υγρό, περίπου 40 λεπτά.
Προετοιμάστε μια γέμιση χτυπώντας τα αυγά (2 τεμ), το γιαούρτι (200 γρ.), την σόδα (1 πρέζα) και το αλάτι (1 πρέζα).
Στο τέλος του ψησίματος, ο μουσακάς περιχύνεται με το μείγμα αυγού και επιστρέφει στο φούρνο για άλλα 10-15 λεπτά.
Πρέπει να προσέξουμε να μην καεί το καπάκι του μουσακά, αλλά να γίνει χρυσό, αφράτο και ορεκτικό.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΓλυκό σαλάμι με μπανάνα…απίστευτα απλό
Επόμενο άρθροΣπιτική σφολιάτα με τυρί