Πέννες με σάλτσα Μπολονεζ 

Υλικά

1 μεσαίο κρεμμυδοκέφαλο
1/2 σέλινο
1 καρότο
500 γρ. κιμά
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
4 μεγάλες καλά ώριμες ντομάτες
αλάτι στη γεύση

Εκτέλεση

Τηγανίζω το κρεμμύδι για περίπου 2 λεπτά, προσθέτω σέλινο και καρότο κομμένο σε όσο το δυνατόν μικρότερο. Όταν μαλακώσουν – προσθέτω κιμά και αρχίζω να ανακατεύω. Όταν ο κιμάς τηγανιστεί – προσθέτω το κόκκινο κρασί. Αφήστε το αλκοόλ να εξατμιστεί για περίπου 2 λεπτά. Μετά πρόσθεσα 4 μεγάλες, καλά ώριμες ντομάτες, ψιλοκομμένες με το μαχαίρι. Προστίθεται αλάτι στη γεύση.
Αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 20 λεπτά, η σάλτσα δεν πρέπει να γίνει πολύ παχιά.
Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου βράζετε τα ζυμαρικά σας (προτείνω πέννες), βγάλτε τα έξω 1 λεπτό πριν μαλακώσουν πολύ. Ρίχνοντας στο τηγάνι, ανακατεύοντας για περίπου 2-3 λεπτά και είσαι ετοιμηηηηηηη

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΓεμιστό φιλέτο κοτόπουλο σε σάλτσα μπεσαμέλ με μανιτάρια
Επόμενο άρθροΚεφτεδάκια τηγανητά με σάλτσα ντομάτας και τυρί