ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Για τη ζύμη
500 gr αλεύρι για ψωμιού
250 γραμμάρια απλό αλεύρι
1 1 / 2 κγ μπεικιν παουντερ
1/2 φλιτζάνι ηλιέλαιο
1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
1/2 φλιτζάνι χλιαρό νερό
1 κγ Αλάτι 
Για την γέμιση
1 φλιτζάνι μαύρες ελιές ψιλοκομμένες
3 φρέσκα κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 κομμάτι κόλιανδρο ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι αποξηραμένη μέντα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Σουσάμι για να καλύψετε τις πίτες (προαιρετικά)

ΟΔΗΓΙΕΣ
Για την προετοιμασία της ζύμης:
Βήμα 1
Συνδυάστε όλα τα υγρά συστατικά στο μπολ του μίξερ και στη συνέχεια προσθέστε αργά τα ξηρά συστατικά. Ανακατέψτε τη ζύμη σε χαμηλή ρύθμιση του μίξερ μέχρι να φτάσετε στο σημείο όπου η ζύμη είναι ελαστική και μαλακή. Αφήστε το για 30 λεπτά.
Για τη γέμιση:
Βήμα 2
Σε ένα μπολ, ανακατέψτε όλα τα συστατικά της γέμισης. Βεβαιωθείτε ότι οι ελιές, το κόλιανδρο και τα κρεμμυδάκια είναι ψιλοκομμένα.

Βήμα 3
Εάν χρησιμοποιείτε σουσάμι, το βράζετε σε λίγο νερό για πέντε λεπτά, αποστραγγίζετε και αφήστε το να κρυώσει.
Βήμα 4
Βγάλτε τη ζύμη, κόψτε τη σε δίσκους, χρησιμοποιώντας μια μικρή πλάκα ως οδηγό.

Βήμα 5
Προσθέστε τη γέμιση στη μέση και κλειστε κάθε πιτάκι. Βάλτε τα στο σουσάμι και στη συνέχεια τοποθετήστε τα σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος

Βήμα 6
ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200º για 20 λεπτά ή μέχρι να χρυσίσουν.

ΠΗΓΗ greekfoodalchemist.com

 

Προηγούμενο άρθροΡαβανί με νιφάδες καρύδας
Επόμενο άρθροΧαλβάς Σιμιγδαλένιος