Γαλατο κούλουρα

Υλικά

2 φακ μαγιά
1/2 κούπα ζεστό νερό
1 κγρ αλεύρι
1 κούπα ξυνόγαλο (αριάνι)
1 κουπα γάλα
1/2 κούπας γιαούρτι
3/4 κούπας λιωμένο βούτυρο ή ηλιέλαιο
3/4 κούπας ζάχαρη
1 1/2 κγ αλάτι
1/4 κγ κανέλα
1/8 κγ γαρύφαλο σκόνη
ολόκληρα γαρύφαλα

1 αυγό _ 1 κσ γάλα για επάλειψη

Εκτέλεση

1. Αναμείξτε την μαγιά και το νερό και αφήστε να κάτσει 10 λεπτά.
2. Προσθέστε το γάλα , γιαούρτι και λιωμένο βούτυρο σε ένα μπολ και ανακατέψτε. Προσθέστε την μαγια
3. Προσθέστε ζάχαρη και αναμείξτε
4. Προσθέστε τα υπόλοιπα συστατικά και αναμείξτε. Βγάλτε σε μια καθαρή επιφάνεια και ζυμώστε για 5 λεπτά
5. Αφήστε να φουσκώσει μεχρι να διπλασιαστεί
6. Χωριστε την ζύμη και ανοίξτε σε σχοινιά και φτιάξτε κουλούρια. Ενώστε στην ένωση με ένα ολόκληρο γαρύφαλλο
7. Αφήστε να φουσκώσουν σκεπασμένα για μισή ωρα .
8 Επαλείψτε τα με το μείγμα αυγού.

Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 190 βαθμούς για 15-20 λεπτά
Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ: Deanne Alexander

Προηγούμενο άρθροΠώς να φτιάξετε την πιο νόστιμη μελιτζάνα στο φούρνο!
Επόμενο άρθροΠολύχρωμη σαλάτα με εποχικά λαχανικά