Πλαστός ή Μπαμπανέτσα στον ξυλόφουρνο

Υλικά

500 gr σπανάκι
4 μεγάλα πράσα
2 κρεμμύδια (φρέσκα ή ξερά)
2 πρέζες αλάτι
180 ml ελαιόλαδο
400 gr τυρί φέτα
200 ml νερό
μαργαρίνη
500 g καλαμποκάλευρο
500 ml γάλα

Εκτέλεση

Bάζουμε σε μια μεγάλη λεκάνη το σπανάκι, τα κρεμμύδια και τα πράσα ψιλοκομμένα.
Προσθέτουμε τη φέτα, 90ml ελαιόλαδο, 200ml νερό και 1 πρέζα αλάτι. Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια.

Αλείφουμε το ταψί με λάδι καλα.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το καλαμποκάλευρο με όλο σχεδόν το γάλα και 1 πρέζα αλάτι. Τοποθετούμε περίπου το 1/3 από αυτό το μείγμα στο λαδωμένο ταψί και το απλώνουμε παντού. Προσθέτουμε από πάνω το μείγμα με τα χόρτα και τη φέτα.

Αραιώνουμε το υπόλοιπο μείγμα καλαμποκάλευρου με το γάλα που έχει απομείνει και προσθέτουμε ελάχιστο αλάτι ακόμα. Στη συνέχεια το ρίχνουμε πάνω απο τα χόρτα .
Αφού το απλώσουμε όλο στη συνέχεια ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι από πάνω.
Εδώ είναι το τελικό στάδιο όπου ακουμπάμε ελαφρώς την πίτα σε όλα τα σημεία να πάει το λάδι παντού.


Ψήνουμε για 1 ώρα περίπου στους 180-200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει από πάνω.

Είναι νόστιμη, γρήγορη, χωρίς φύλλο.
Στο χωριό μου το λέμε ‘μπαμπανέτσα’!!!
Καλή όρεξη”❗️
Η συνταγή από την αγαπητή Αγγελική, από τα Τρίκαλα
Προηγούμενο άρθροΚουλουράκια με ανθότυρο
Επόμενο άρθροΌταν τον παραδοσιακό μουσακά τον θέλουμε και ελαφρύ