ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

ΓΙΑ TO KEIK:
2 φλιτζάνια τριμμένη καρύδα + επιπλέον για πασπάλισμα
½ κουπα αλεύρι γ.ο.χ
½ φλιτζάνι γάλα σε σκόνη
3 κουταλιές της σούπας κορνφλαουρ 
½ κγ εκχύλισμα βανίλιας
1 κουταλιά της σούπας μπεικιν παουντερ
½ φλιτζάνι ζάχαρη
3 μεγάλα αυγά
1 κούπα κρέμα
¾ φλιτζάνι γιαούρτι
½ φλιτζάνι λάδι
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΡΟΠΙ:
¾ φλιτζάνι ζάχαρη
¾ φλιτζάνι νερό
1 κουταλιά της σούπας νερό
½ γάλα συμπυκνωμένο κασσίτερος

ΟΔΗΓΙΕΣ
Συνδυάστε τη ζάχαρη και το νερό σε μια κατσαρόλα και μαγειρέψτε για περίπου 15 με 20 λεπτά ή μέχρι να γίνει σιρόπι.
Βγάλτε το από τη φωτιά, Ρίξτε και χτυπήστε το συμπυκνωμένο γάλα και αυξήστε το νερό. Αφήστε να φτάσετε σε θερμοκρασία δωματίου.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 μοίρες.
Ανακατέψτε όλα τα συστατικά για το κέικ μέχρι να συνδυαστούν καλά. Βουτυρώστε ένα ένα μεγαλο πυρέξ και ρίξτε το μείγμα.
Ψήστε τα για 30 έως 40 λεπτά μέχρι να ψηθούν οι πλευρές και το κέικ να ξεκολλάει από τις πλευρές.

Αφαιρέστε το κέικ και αμέσως ρίξτε το σιρόπι σε όλο το κέικ.
Πασπαλίστε με καρύδα παντού και αφήστε το κέικ ο για μια ώρα ή και περισσότερο μέχρι να αποροφηθεί το σιρόπι.
Πασπαλίζετε με καρύδα, κόβετε σε τετράγωνα και σερβίρετε! 
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Αρχικά είχα χρησιμοποιήσει ⅔ φλιτζάνι ζάχαρη και το βρήκα πολύ γλυκό. Στη συνέχεια το έκοψα σε ½ φλιτζάνι και μου φαινόταν ωραία. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μέχρι ⅔ φλυτζανιού 

Καλή Επιτυχία

 

Προηγούμενο άρθροΑφράτα ρολάκια κανέλας με σταφίδες
Επόμενο άρθροΠολίτικο Τας Κεμπάπ