Υπέροχα μυρωδάτα ρολάκια πολύ νόστιμα με διάφορες πιπεριές και λουκάνικο και με μπόλικο τυράκι να ξεχειλίζει σε κάθε μπουκιά.

Τα υλικά μας

  • 2 πιπεριές κόκκινες
  • 2 πιπεριές κίτρινες
  • 2 πιπεριές πράσινες
  • 3 λουκάνικα χωριάτικα (γύρω στα 700γρ)
  • 250 γρ μιξ τυριών
  • 3 ντομάτες ώριμες περασμένες στον τρίφτη
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκ σκόρδο ψιλοκομμένο
  • ¼ ματ μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
  • Ελαιόλαδο

Διαδικασία

  1. Πλένουμε τις πιπεριές σχολαστικά. Τις κόβουμε κάθετα στην μέση και έπειτα πάλι κάθετα στην μέση το κάθε κομμάτι. Καθαρίζουμε τα κοτσάνια και τα σποράκια και τις λαδώνουμε ελαφρά και τις αλατοπιπερώνουμε. Τις βάζουμε στο φούρνο και τις ψήνουμε ελαφρά. Στο ίδιο ταψί βάζουμε τα λουκάνικα να ψηθούν μέτρια.
  2. Όσο ψήνουμε τις πιπεριές προετοιμάζουμε τα υπόλοιπα υλικά μας.
  3. Σε μια κατσαρολίτσα πλασωτέ σοτάρουμε το κρεμμύδι. Στην συνέχεια το σκόρδο και έπειτα ρίχνουμε την ντομάτα. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να σιγοβράσει μέχρι να χάσει τα πολλά υγρά της. Λίγο πριν γίνει ρίχνουμε ρίγανη και μαϊντανό ψιλοκομμένο.
  4. Ωστόσο βγάζουμε τις πιπεριές και τα λουκάνικα από το φούρνο
  5. Κόβουμε τα λουκάνικά μας σε μπουκίτσες, παίρνουμε μια πιπεριά, βάζουμε επάνω της τυρί τριμμένο και στην συνέχεια τοποθετούμε το λουκάνικο μας.
  6. Τυλίγουμε την  πιπεριά μαζί με το τυρί και το λουκάνικο και την στερεώνουμε με μια οδοντογλυφίδα.
  7. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν όλα μας τα υλικά.
  8. Σε ένα ταψάκι ρίχνουμε σάλτσα στον πάτο μέχρι να τον καλύψουμε. Τοποθετούμε τις πιπεριές μας και στην συνέχεια ρίχνουμε από πάνω την υπόλοιπη σάλτσα και τέλος το τυρί τριμμένο.
  9. Ψήνουμε για 30΄στους 180ο στον αέρα μέχρι να πάρει χρώμα το τυράκι μας.
Ευχαριστούμε την Καραπετάκου Στέλλα
Προηγούμενο άρθροΣεφουκλωτή πίτα Νάξου
Επόμενο άρθροΡολλάκια Φύλλου με Γλυκό Κουταλιού