Ρυζόγαλο με άνθος αραβοσίτου

Παραδοσιακό ρυζόγαλο, όπως το έφτιαχνε η γιαγιά. Ένα καλό ρυζόγαλο πρέπει να είναι αφράτο και όχι πολύ σφιχτό.

Υλικά

8-9 κουταλιές της σούπας βαζω ρύζι Καρολίνα η μπασματι
1 τσιμπια αλάτι
ξύσμα από 1 μεγαλο πορτοκάλι
1 λιτρο γάλα
5 κ.σ. ζάχαρη καστανή
4 κ.σ άνθος αραβοσιτου Γιώτης με γεύση βανίλιας…

Εκτέλεση

Ρίχνουμε σε κατσαρόλα το νερό, το αλάτι και το ρύζι (2 δάχτυλα πιο πανω απο το ρύζι το νερό) και βράζουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας τακτικά για 15 λεπτά ή ώσπου να πιεί το νερό.
Στην ίδια κατσαρόλα προσθέτουμε το γάλα, αφού κρατήσουμε 1 ποτήρι για να διαλύσουμε το άνθος αραβοσίτου και την ζαχαρη. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά και έπειτα ρίχνουμε το ποτηρι με το άνθος. Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει ελαφρά και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Μοιράζουμε σε μπολάκια και αφού κρυώσει ελαφρώς, πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα.
Όταν κρυώσει εντελώς, μπορούμε να τα σκεπάσουμε με πλαστική μεμβράνη και να τα διατηρήσουμε στο ψυγείο.

Καλή απόλαυση!

Tip: Μπορούμε αντί για άνθος αραβοσίτου να χρησιμοποιήσουμε κορν φλάουρ και αντί για βανίλια λίγη κοπανισμένη μαστίχα.

Η Συνταγή είναι της ArtemisTaia ArampatziΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!

Προηγούμενο άρθροΤυροπιτάκια κουρού
Επόμενο άρθροΤηγανιά λαχανικών…πραγματικά ήθελα να την δοκιμάσω