Μια υπέροχη και εύκολη σάλτσα για όλα τα ψητά κρέατα.
Μπορεί να πλαισιώσει διάφορα πιάτα με ψητό κρέας οποιουδήποτε είδους και να δώσει επιπλέον γεύση και άρωμα.
Επίσης μπορούμε να την βάλουμε και σαν γαρνιτούρα σε τηγανιτές πατάτες ή πατάτες φούρνου ή ακόμα και ρύζι πιλάφι.

Σάλτσα για ψητά

Συστατικά

1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο στα 8
2 σκελίδες σκόρδο
ελαιόλαδο
200 gr λευκό κρασί
1 κλαράκι δεντρολίβανο
1 κλαράκι θυμάρι
150 gr ζωμός κοτόπουλου ή βοδινού
1 κουταλάκι του γλυκού 4 πιπέρια σε κόκκους
χυμό απο μισό λεμόνι
αλάτι

Εκτέλεση

Κατάλληλη για όλων των ειδών τα ψητά.
Σε ένα τηγάνι που καίει ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα κρεμύδια με το σκόρδο, το δεντρολίβανο,το θυμάρι και τα πιπέρια για 3-4 λεπτά περιπου μέχρι να μαραθούν.
Στη συνέχεια σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε μέχρι να εξατμιστεί και να μείνει το 1/3 .
Μόλις μειωθεί η ποσότητα του κρασιού στο 1/3 ρίχουμε το ζωμο με το χυμό λεμονιού και βράζουμε μέχρι η ποσότητα να πέσει στο μισό.(Δοκιμάζουμε και αλατίζουμε αν χρειάζεται)
Στη συνέχεια αποσύρουμε τη σάλτσα και σουρώνουμε πού καλά.

ΠΗΓΗ: https://cookingroutes.com/

Προηγούμενο άρθροΠιπεροκεφτέδες με κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης
Επόμενο άρθροΠατατοσολάτα