Ψητό κατσαρόλας με μέλι και πορτοκάλι !!!

Υλικά

1.5 κιλό κρέας μοσχαρίσιο νουά η σπάλα, περασμένο στο δίχτυ ή δεμένο με σπάγκο
δεμένο με σπάγκο
1 ποτήρι του νερού ελαιόλαδο
1 ποτήρι του νερού λευκό καλό κρασί
τον χυμό από 1 πορτοκάλι
2 με 3 κουταλιές σούπας μέλι
3 ποτήρια του νερού απ το ίδιο ποτήρι νερό
1 σκελίδα σκόρδο
3 δαφνόφυλλα
5 κόκκους μπαχάρι
Αλάτι πιπέρι ρίγανη γιατο άλειμμα του κρέατος.

Εκτέλεση.

Σε κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο με το σκόρδο, αφού έχετε ρίξει το αλατοπιπερο στο κρέας το θωρακίζεται από όλες τις μεριές καλά , να κάνει ωραίο χρώμα και κρούστα ομοιόμορφα.
Στην συνέχεια το σβήνετε με το κρασί. ‘Οταν εξατμιστεί το κρασί με το χυμό πορτοκαλιού και ρίχνετε το μπαχάρι και τα δαφνόφυλλα λίγο αλάτι επιπλέον στη σάλτσα τις κατσαρόλας και τα 3 ποτήρια νερό, βράζετε σε χύτρα για 50 λεπτά, αν έχετε κατσαρόλα απλά στγοβράζεται το φαγητό και προσέχετε να μην τελειώσει η σάλτσα του, αν χρειαστεί συμπληρώνεται με νεράκι.

‘Οταν το κρέας γίνει το βγάζουμε απ την κατσαρόλα και το αφήνουμε να κρυώσει, το κόβουμε σε λεπτές φέτες, είτε με ηλεκτρικό μαχαίρι είτε με κανονικό μυτερό και κοφτό μαχαίρι και το αραδιάζομαι μέσα σε πιατέλα φέτες
Αποσύρουμε από την κατσαρόλα το σκόρδο τα μπαχαρικά και τα δαφνόφυλλα και ανακατεύουμε στην καυτή σάλτσα 3 κουταλιές σούπας μέλι.
Δοκιμάστε σύμφωνα με το τι σάλτσα έχετε στην κατσαρόλα σας μπορεί να χρειαστείτε και δυο κουταλιές μόνο μέλι .

Παίρνουμε λίγο ζωμό από την κατσαρόλα και τον διαλύουμε με 1 καλά γεμάτη κουταλιά σούπας κορν φλάουρ και δένουμε τη σάλτσα με αυτό.
Περιχύνουμε το κρέας με αυτή την υπέροχη σάλτσα που θα βγει και σερβίρουμε .

Συνοδεύουμε με ρύζι ασπρόμαυρο η κανονικό. Καλή επιτυχία σε όσους το φτιάξουν!!

Προηγούμενο άρθροΜοσχαράκι με φασολάκια γλύκισμα…που λιώνει στο στόμα
Επόμενο άρθροΤο Ρυζόγαλο της γιαγιάς