Κουλουράκια-τσουρεκάκια..

Αυτά τα κουλουράκια-τσουρεκάκια δεν είναι απλώς κουλουρακια, είναι μια μικρή απόλαυση που λιώνει στο στόμα! Η αφράτη υφή τους, η πλούσια γεύση και η λεπτή γλυκύτητα τα κάνουν ιδανικά για κάθε στιγμή.

Τι τα κάνει ξεχωριστά:

  • Η υφή: Αφράτα και μαλακά, σαν να αγκαλιάζουν τον ουρανίσκο σας.
  • Η ευελιξία: Ιδανικά για πρωινό, κολατσιό ή ως γλυκό μετά το φαγητό.
  • Η εμφάνιση: Χρυσαφένια και λαχταριστά, με όμορφα σχέδια που τα κάνουν ακόμα πιο δελεαστικά.

Μερικές ιδέες:

  • Σερβίρετε τα με ζεστό ή κρύο γάλα, καφέ ή τσάι.
  • Προσθέστε ξηρούς καρπούς ή σταφίδες για μια πιο πλούσια γεύση.
  • Αρωματίστε τα με ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού.
  • Διακοσμήστε τα με ζάχαρη άχνη ή σοκολάτα.

Συμβουλή: Φυλάξτε τα κουλουράκια-τσουρεκάκια σε αεροστεγές δοχείο για να διατηρηθούν μαλακά για μέρες.

Είτε τα απολαμβάνετε μόνοι σας, είτε τα μοιράζεστε με αγαπημένα πρόσωπα, τα κουλουράκια-τσουρεκάκια είναι μια γλυκιά στιγμή που θα σας γεμίσει χαρά!

Υλικά

4 αυγά
2 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό
2 κεσεδάκια ζάχαρη
2 κεσεδάκια σπορέλαιο
10 κεσεδάκια αλεύρι
2 φακελάκια μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ Μαχλέπι
1 κ. γ. Κακουλέ
1 κρόκο αυγού για επάλειψη
Σουσάμι

Εκτέλεση

Ρίχνουμε σε μια λεκάνη τη ζάχαρη με το λάδι ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Στη
συνέχεια ρίχνουμε τα αυγά, το γιαούρτι, ανακατέψουμε ελαφρώς, Τέλος τα
μπαχαρικά τα μπέικιν και το αλεύρι μέχρι να γίνει ένα μαλακό και εύπλαστο ζυμάρι.
Αφήσουμε τη ζύμη 15 λεπτά να ξεκουραστεί πλάθουμε και αλείφουμε με κρόκο

και πασπαλίσουμε με σουσάμι ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 αέρα στο
περίπου 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Καλη Υγεία να έχετε

ΠΗΓΗ: Athina Te 

Προηγούμενο άρθροΣιροπιαστό Κέικ Καρύδα!!!
Επόμενο άρθροΔιαφορετικός “Μπακλαβάς” με γιαούρτι και σιμιγδάλι