Υλικά που χρειαζόμαστε:

φλιτζάνι 250 γρ.
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι αλεύρι
3 αυγά
1 κουτ.γλ μπέικιν πάουντερ
2 κουταλιές της σούπας γιαουρτι.

Εκτέλεση

Χτυπάμε 3 αυγά με ένα φλιτζάνι ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. (Χτύπησα με κανονικό σύρμα μέχρι να αφρατέψει. Δεν μου αρέσει πώς χτυπάει το μίξερ.
Όταν χτυπιέται με σύρμα, βγαίνει αφράτο, αλλά με το μίξερ δεν είναι το ίδιο, ίσως με ένα πλανητικό μίξερ θα βγει καλύτερο….
με μια λέξη όπως σας αρέσει.)
Πρόσθεσα 2 κουταλιές της σούπας γιαουρτι χτυπώντας και συνέχισα το χτύπημα για άλλα 5 λεπτά.
Μετά άφησα το συρμα στην άκρη και πρόσθεσα το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και τα ανακάτεψα όλα ελαφρά.
Πρόσθεσα ξύσμα λεμονιού – από ένα λεμόνι. (Μπορείτε και να μην το προσθέσετε, αλλά εγώ κάνω κι αυτο:
καλύπτω το ξύσμα με ζάχαρη και το αφήνω σε ένα μπολ σε θερμοκρασία δωματίου για μια μέρα, την επόμενη μέρα προσθέτω ρακι και το βάζω στο ψυγείο. Στη συνέχεια, το χρησιμοποιώ όταν το χρειάζομαι. Μπορεί να μεινει για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.
Το ίδιο κάνω και με το ξύσμα πορτοκαλιού
Ρίχνουμε τη ζύμη στη φόρμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μία ώρα.
Μόλις είναι έτοιμο, πασπαλίζουμε με σκόνη.