Δείτε Επίσης Κοτόπουλο με λαχανικά σε σάλτσα μουστάρδας | Μελιτζάνες φούρνου με σάλτσα ντομάτας, βασιλικό, παρμεζάνα και τυρί μοτσαρέλα.
Πατάτες με Κιμά και σάλτσα με φρέσκια ντομάτα
Απαραίτητα υλικά
6 μεσαίες πατάτες κομμένες πατάτες σε φέτες 1 εκ παχους
7-8 κουταλιές της σούπας λάδι
400 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού δυόσμο αποξηραμένο
1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι αποξηραμένο
1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού κόκκινη πάπρικα
Για τη σάλτσα
3 μυτερές πιπεριές
2 κρεμμύδια
5 ντομάτες
μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2-3 κουταλιές λάδι
Για επικάλυψη
τριμμένο τυρί τσένταρ
1 πρέζα μαϊντανό
Εκτέλεση
Σε ένα πυρέξ που πρώτα βουτυρώνουμε την βάση και τις πλευρές στρώνουμε τις πατάτες και αλατίζουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το κιμά, κρεμμύδια,σκόρδα, τα μπαχαρικά και ζυμώνουμε να ομογενοποιηθούν.
Απλώνουμε το κιμά πάνω στις πατάτες να τις καλύψουμε πλήρως.
Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και τον βάζουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 35 λεπτά ή μέχρι οι πατάτες να είναι λιγο μαλακές στο πιρούνι διότι θα ξαναψηθούν.
Ψιλοκόβουμε την πιπεριά το κρεμμύδι, τις ντομάτες. Σε ένα τηγάνι με λάδι σοτάρουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά να γυαλίσουν και ρίχνουμε και την ντομάτα με το αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει σάλτσα.
Βγάζουμε από το φούρνο τις πατάτες με τον κιμά και απλώνουμε την σάλτσα ντομάτας
τον μαϊντανό και καλύπτουμε με το τριμμένο τυρί
και το επιστρέφουμε στο φούρνο για 20 λεπτά
Δείτε Επίσης Κοτόπουλο με λαχανικά σε σάλτσα μουστάρδας | Μελιτζάνες φούρνου με σάλτσα ντομάτας, βασιλικό, παρμεζάνα και τυρί μοτσαρέλα.
Καλή Απόλαυση