Υλικά:

1 ποτήρι γάλα
½ ποτήρι ηλιέλαιο (ή 4 κ.σ. βιτάμ λιωμένο)
2 αυγά
1 κ.γλ. αλάτι
1 ½ ποτήρι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
Πιπεριές (κομμένες σε μικρά κομμάτια)
Φέτα (θρυμματισμένη)
Gouda (τριμμένο)
Πάριζα (κομμένη σε μικρά κομμάτια)

Εκτέλεση:

Προετοιμασία: Βεβαιωθείτε ότι όλα τα υλικά είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Προθερμάνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα (ή προσαρμόστε ανάλογα με το φούρνο σας).

Σε ένα μπολ, χτυπήστε ελαφρά με έναν αυγοδάρτη το ηλιέλαιο (ή το λιωμένο βιτάμ), τα αυγά, το γάλα και το αλάτι.

Σε ένα ξεχωριστό μπολ, ανακατέψτε το 1 ποτηρι αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
Προσθέστε στο μείγμα υγρών, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθούν και μετα το υπολοιπο αλευρι ανακατευουμε να απορροφηθει κι αυτο

Ρίξτε στο μείγμα τις πιπεριές, τη φέτα, τη gouda και την πάριζα. Ανακατέψτε καλά.

Λαδώστε καλά μια φόρμα για κέικ. Αδειάστε το μείγμα στη φόρμα. Ψήστε για περίπου 50 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσει το κέικ και να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσετε στο κέντρο του.
Αφήστε το κέικ να κρυώσει ελαφρώς πριν το ξεφορμάρετε και το κόψετε σε φέτες. Σερβίρετε ζεστό ή κρύο.

Συμβουλές:

Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα τυριά και τα αλλαντικά με ό,τι σας αρέσει.
Για πιο ατομικά σνακ, ψήστε το μείγμα σε μικρά φορμάκια για muffins.
Το κέικ αυτό είναι ιδανικό για το σχολείο, τη δουλειά ή ένα γρήγορο σνακ.

Καλή απόλαυση!

Προηγούμενο άρθροΤα Τουλουμπάκια της Ελίνας
Επόμενο άρθροΨητές Πιπεριές Φλωρίνης