Αυτά τα αμυγδαλωτά με πορτοκάλι είναι τραγανά εξωτερικά και μαλακά και μαστιχωτά εσωτερικά, ακριβώς όπως ένα μαλακό μπισκότο αμαρέτι με πορτοκαλί.

Υλικά

2 φλιτζάνια αλεύρι αμυγδάλου – 200 γρ
2 ασπράδια αυγών
1/4 φλιτζάνι ζάχαρη -50 γρ
3 κουταλιές της σούπας χυμό πορτοκαλιού – 40 ml
1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού – 5 γρ
1/4 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη -50 γρ
μαρμελάδα

Οδηγίες:

1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι αμυγδάλου, τη ζάχαρη, τα ασπράδια, το χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα πορτοκαλιού
και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια ζύμη.
2. Με ένα κουτάλι φτιάχνουμε μπαλάκια και στη συνέχεια κυλάμε τα μπαλάκια στη ζάχαρη άχνη.
3. Τοποθετήστε τις μπάλες ζύμης μπισκότων στο ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
4. Προθερμάνετε το φούρνο στους 160°C
5. Χρησιμοποιήστε το δαχτυλο για να πιέσετε μια εσοχή σε κάθε αμυγδαλωτο.
6. Ψήνετε για 18-20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά οι άκρες.
7. Αφήστε τα μπισκότα να κρυώσουν εντελώς πάνω στο φύλλο μπισκότων και βάλτε μαρμελάδα στην εσοχή σε κάθε μπισκότο.

H Συνταγή είναι της κας Loredana Balanga