Οι αμυγδαλωτές φωλιές Πηλίου είναι ένα παραδοσιακό γλυκό που ξεχωρίζει για το τραγανό του φύλλο και τη γλυκιά γεμισή του.
Η Συνταγή είναι του Pastry Chef Stratos Petrou
Υλικά
250 γρ Βούτυρο Αγελαδινό Λιωμένο
450 γρ Φύλλο Κρούστας
3 Ασπράδια Αυγών
1 1/2 κουτ σούπας Άχνη ζάχαρη
250 γρ Αμύγδαλα Τριμμένα
2 Βανίλιες
Κερασάκια Γλυκό για Γαρνιτούρα
Σιρόπι
500 γρ Ζάχαρη κρυσταλλική
250 γρ Νερό
Λίγες Σταγόνες Λεμονιού
Εκτέλεση
Ξεκινάμε να φτιάξουμε αυτή την πεντανόστιμη συνταγή παίρνοντας το φύλο κρούστας το τοποθετούμε στον πάγκο εργασίας από τη μεγάλη πλευρά προς τα εμάς και το βουτυρώνουμε
Στη συνέχεια κόβουμε το φίλο σε τρεις ή τέσσερις λωρίδες και το στρίβουμε με το χέρι μας δημιουργώντας έτσι μία φωλιά
Μπορείτε να κόψετε το φύλλο όλο εξαρχής σε λωρίδες ή να παίρνετε ένα ένα φίλο να το βουτυρώνεται να το κόβετε έτσι όπως έκανα και εγώ απλά είναι λιγάκι κουραστικό
Πολύ σημαντικό είναι όταν στρίβετε τη φωλιά να αφήνετε φίλο στην ανδημιουργείται πάτω στην κάτω πλευρά
Τοποθετούμε τις φωνές μας σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με όλα τα φύλλα αφού τελειώσουμε με όλες τις φωλιές εμένα βγήκανε 40 φωλιές με το βούτυρο που περίσσεψε τις βουτυρώνουμε λιγάκι επιπλέον εξωτερικά
🎄Η συνταγή αυτή κρύβει μια μακρά ιστορία και αποτελεί ένα από τα πιο αγαπημένα γλυκά των κατοίκων του Πηλίου 🎄
Πάμε να ξεκινήσουμε να φτιάξουμε την υπέροχη γέμιση για τις φωλιές μας όπου σε ένα καθαρό και στεγνό μπολ ρίχνουμε τα ασπράδια
αυγού και τα χτυπάμε σε σφιχτή μαρέγκα
Λίγο πριν σφίξει η μαρέγκα μας σταματάμε το μίξερ προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αποκτήσουμε
τη σφιχτή μαρέγκα μας
Στην συνέχεια σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε τις βανίλιες και το τριμμένο αμύγδαλο και με μία σπάτουλα ανακατεύουμε απλά
ώστε ένας ματωθούν όλα μαζί
Ξεκινάμε να γεμίζουμε τις φωνές με το χω μείγμα που φτιάξαμε χρησιμοποιώντας ένα κουταλάκι του γλυκού ή για περισσότερη ευκολία
μπορείτε να γεμίσετε το μείγμα σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής
Οταν πλέον έχουμε γεμίσει όλες τις φωλιές και είναι έτοιμες για ψήσιμο τοποθετούμε στην κορυφή τους μισό γλυκό του κουταλιού κεράσι
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνος 170 βαθμούς για περίπου 25 με 30 λεπτά
Ετοιμες ψημένες οι φωλιές έτσι όπως είναι καυτές της σιροπιάζουμε με το χλιαρό σιρόπι
για το σιρόπι
Ρίχνουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε μία κατσαρόλα τα βαζουμε σε μέτρια φωτιά και τα βράζουμε για 8 με 10 λεπτά από τη στιγμή του
βρασμού
Εχουν κρυώσει εντελώς έχουν τραβήξει όλο το σιρόπι και πραγματικά μοσχοβολάνε μία έκπληκτική συνταγή με υπέροχο σιροπιαστό και τραγανό φίλο