Η πίτα είναι αφράτη, ζουμερή και εύκολη στην παρασκευή της και έχει γεύση σαν αμυγδαλόπαστα!
Υλικά:
Αμυγδαλόπιτα (ταψί 25-26 εκ.)
6 αυγά Γ1
170 γρ ζάχαρη άχνη (150-200 γρ.)
ξύσμα από ½ λεμόνι
ξύσμα από ½ πορτοκάλι
220 γρ αλεύρι αμυγδάλου
½ κουτ κανέλα
μια πρέζα αλάτι
βανίλια ή ζάχαρη βανίλιας
Εκτέλεση
Προθερμαίνω τον φούρνο στους 170°C.
Χωρίζω τα ασπράδια από τους κρόκους.
Ρίχνω τα ασπράδια σε ένα καθαρό, στεγνό μπολ, προσθέτω μια πρέζα αλάτι και χτυπάω μέχρι να σφίξουν.
Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπαω τους κρόκους με τη ζάχαρη άχνη, το ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού και χτυπάω μέχρι να γίνει ένα αφράτο, κρεμώδες μείγμα.
Προσθέτω το αλεύρι αμυγδάλου, την κανέλα και τη βανίλια και ανακατεύω απαλά με μια σπάτουλα.
Ενσωματώνω τα ασπράδια στο μείγμα των κρόκων, ανακατεύοντας απαλά με κυκλικές κινήσεις, για να μην χάσει τον όγκο του το μείγμα.
Αδειάζω το μείγμα σε ένα ταψί 25-26 εκ., στρωμένο με λαδόκολλα.
Ψήνω για 40-45 λεπτά, ή μέχρι να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα από το κέντρο της πίτας.
Αφήνω την πίτα να κρυώσει εντελώς πριν την κόψω.
Συμβουλές
Για πιο έντονη γεύση αμυγδάλου, μπορείτε να προσθέσετε λίγες σταγόνες εκχύλισμα αμυγδάλου.
Η πίτα είναι ακόμα πιο νόστιμη την επόμενη μέρα.
Μπορείτε να γαρνίρετε την πίτα με ζάχαρη άχνη ή φιλέ αμυγδάλου.
Καλή απόλαυση!