Υλικά
Για την Βάση :
3 μεγάλα μήλα
150γρ βιτάμ soft
2/3 νεροπότηρο ζάχαρη ή 150 γρ
1κγ κανέλα
μαρμελάδα βερίκοκο
Για το μείγμα :
3 αυγά
2/3 νεροπότηρο ζάχαρη ή 150γρ
2/3 νεροπότηρο γάλα ή 150γρ
1/2 νεροπότηρο ηλιέλαιο
300γρ αλεύρι γοχ
1κγ κανέλα
1 πρέζα αλάτι
2κγ μπεικιν
Ταψί 35άρι
Εκτέλεση :
Βάζω λαδόκολλα στον πάτο του ταψιού.
Με μεγάλη προσοχή παραλείβω το βιτάμ να πάει παντού,δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ομοιομορφία. Προσθέτω απο πάνω την ζάχαρη και την κανέλα.
Στρώνω τα κομμάτια μήλου όσο το δυνατόν να μην αφήνω μεγάλα κενά.
Βάζω το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνω για 20′ στους 180⁰
Φτιάχνω το μίγμα με τα αυγά και την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν, προσθέτω όλα τα υγρά,τα υπόλοιπα υλικά και τελευταίο το αλεύρι.
Μόλις περάσουν τα 20′ βγάζω το ταψί και με μεγάλη προσοχή βάζω το μίγμα πάνω απο τα μήλα μέχρι να καλυφθούν τελείως.
Ψήνω στον φούρνο άλλα 20-25′ στους 180⁰ μέχρι να ροδίσει καλά.
Μόλις ψηθεί βγάζω απο τον φούρνο και αφήνω το ταψί όπως έχει μέχρι να κρυώσει τελείως.
Αφού κρυώσει το αναποδογυρίζω, αφαιρώ με προσοχή την λαδόκολλα και…
με την σπάτουλα αλοίφω όλη την επιφάνεια και τα πλαϊνά με μπόλικη μαρμελάδα βερίκοκο.
Η μαρμελάδα και ειδικά το βερίκοκο απογειώνει γευστικά το γλυκό !!
H Συνταγή είναι της κας Katerina Dasklpl