Ανακαλύψτε μια πανεύκολη συνταγή για ένα αφράτο και νόστιμο κέικ με γιαούρτι. Με λίγα μόνο υλικά που συνήθως έχουμε στην κουζίνα μας, θα ετοιμάσετε ένα γλυκό που είναι ιδανικό για πρωινό, σνακ ή ακόμα και για επιδόρπιο. Πάμε να το φτιάξουμε!

✅ Συστατικά:

Γιαούρτι – 250 ml. (1 ποτήρι)
Σιμιγδάλι – 200 γρ. (1 ποτήρι)
Ζάχαρη -200 γρ. (1 ποτήρι)
Αλεύρι – 140 γρ. (1 ποτήρι)
Φυτικό λάδι – 100 ml. (1/2 φλιτζάνι)
Μπέικιν πάουντερ – 1 κουταλάκι του γλυκού.

Εκτέλεση

Μετρήστε 140 γραμμάρια αλεύρι, προσθέστε 1 κουταλάκι του γλυκού. μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε.
Ρίξτε το γιαούρτι, σιμιγδάλι, ζάχαρη, βανίλια, 100 ml φυτικού ελαίου σε ένα μπολ.
Ανακατεύουμε και τώρα προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, η ζύμη είναι έτοιμη.
Παίρνουμε μια κατάλληλη φόρμα, η δική μου είναι 19 cm χ 19 cm.
Μοιράστε τη ζύμη ομοιόμορφα. Τοποθετήστε σε προθερμασμένο φούρνο και ψήστε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά, μέχρι να είναι έτοιμο
Βγάζουμε το κεικ από τον φούρνο, την αφήνουμε να κρυώσει και την κόβουμε σε κομματια.
Μας αρέσει τόσο πολύ που όταν το φτιαχνω, φτιάχνω διπλή δόση.

Καλή απόλαυση ❤️

ΠΗΓΗ