Συνταγή :

Για την κρέμα καραμελέ:
1/3 κουπα ζαχαρη (ειναι για το καραμελ)
800μλ γαλα
5 αυγα
1 κουπα ζαχαρη
2 βανίλιες
Για το κέικ:
1 αυγο
1/2 κούπα γαλα
1/2 κούπα ζάχαρη
1/2 κουπα λαδι
1 κουπα αλεύρι
1 κουταλιά της σούπας κακαο
1 κουταλακι του γλυκού μπεικιν παουντερ

Εκτέλεση

Για αρχή βάλτε το 1/3 της ζάχαρη στην φωτιά να λιώσει να γίνει η καραμελα σας μετα ριξτε την στην φορμα σας και αφηστε να κρυώσει καλα
Οσο η καραμελα σας κρυώνει φτιάξτε της 2 κρεμες σας .
Ξεκινάμε με την κρέμα καραμελέ χτυπήστε τα αυγα την ζαχαρη της βανιλιες και στην συνέχεια ριξτε το γαλα σας και χτυπήστε ξανα.
Σε αλλο Μπολ χτυπήστε το αυγο το γάλα την ζαχαρη και το λαδι μετα βαλτε το αλευρι το κακαο και το μπεικιν πάουντερ
Ειναι έτοιμες και η 2 σας κρέμες ..
Πρώτα ρίχνετε την κρέμα καραμελέ μεσα στην φορμα και μετα σιγά σιγά το κεικ μίγμα μας να παει παντου
(Στο ψήσιμο το κεικ θα βγει απο πάνω και μετα που το γυρίσετε ερχετε από κατω)
Βάζουμε την φορμα μας σε ταψί με νερό και ψήνουμε στους 180 βαθμούς
Οταν δοκιμάσουμε με οδοντογλυφίδα οτι ειναι έτοιμο το κεικ μας βαζουμε αλουμινόχαρτο και ψηνουμε αλλα 10 λεπτακια να γίνει καλα και η κρεμα ..
Αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλα και γυρίσουμε σε ενα πιάτο το γλυκο μας
Καλη όρεξη 😍😍😍

ΠΗΓΗ: Μηρα ΠεπαΟι Προκομμένες/οι – Συνταγές

Προηγούμενο άρθροΗ Πρασόπιτα του Κen
Επόμενο άρθροΜακεδονίτικη κολοκυθόπιτα με γλυκό τραχανά!