Υλικά:
1 ποτήρι του νερού σπορέλαιο
1 ποτήρι ζάχαρη
1/2 ποτήρι χυμός πορτοκαλιού
1/2 ποτήρι χυμός λεμονιού
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι και 1 λεμόνι
Λίγο αλάτι (περίπου 1/4 κουταλάκι του γλυκού)
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού baking soda
1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Περίπου 500γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C στις αντιστάσεις.
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε με το μίξερ το σπορέλαιο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού, το αλάτι και τη βανίλια. Χτυπάμε να αναμειχθούν.
Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε τους χυμούς πορτοκαλιού και λεμονιού με τη baking soda μέχρι να αφρίσει.
Προσθέτουμε το μείγμα των χυμών στο μείγμα του λαδιού και ανακατεύουμε.
Σε ένα ξεχωριστό μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι με το baking powder.
Προσθέτουμε σταδιακά το μείγμα αλευριού στο μείγμα υγρών, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
Καλύπτουμε το μπολ με μια πετσέτα και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 15-20 λεπτά.
Πλάθουμε τη ζύμη σε κουλουράκια του σχήματος που προτιμάμε.
Τοποθετούμε τα κουλουράκια σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Αφήνουμε τα κουλουράκια να κρυώσουν εντελώς πριν τα αποθηκεύσουμε σε αεροστεγές δοχείο.
H συνταγή είναι της κας Αγγελικη Πλατη
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Κουλουράκια του Πάσχα
Σας ευχαριστώ που μοιραστήκατε αυτή την οικογενειακή συνταγή για Πασχαλινά Κουλουράκια μαζί μας. Είμαι σίγουρος ότι θα εμπνεύσει πολλούς να δοκιμάσουν να φτιάξουν τα δικά τους Πασχαλινά Κουλουράκια, γεμίζοντας τα σπίτια τους με την υπέροχη μυρωδιά τους.
Υλικά:
1280 γραμ.αλευρι μαλακό
280 βούτυρο φυτινη
1/2κιλο ζάχαρη
30 γραμ αμμωνία
6 αβγά
1 κρασοποτηρο γάλα χλιαρο
2,3 βανίλιες
1 σφηνάκι ανθονερο
1 σφηνάκι ουζο
5-6 δάκρυα μαστίχα Χίου
Ξύσμα από 1 λεμόνι, 1 πορτοκαλί.
Εκτέλεση
1)Χτυπάω στο μίξερ τα άσπραδια μαρέγκα
2)το βούτυρο με τη μισή ζάχαρη Καλό χτύπημα
3) Χτυπάω τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη και προσθέτω όλα τα αρωματικά.
4) Ανακατεύω όλα τα επάνω Υλικά προσθέτω στο χλιαρό γάλα την αμμωνία και τη ρίχνω στο μίγμα.
5) Ρίχνω τμηματικά το αλεύρι ζυμώνω πολύ καλά. Προσοχή ίσως να μη πάρει όλο το αλεύρι.
6) Ξεκουράζεται το ζυμάρι μου για μισή ώρα.
7) Εγώ τα κάνω στη μηχανή πάντα.
😎 Επάλειψη με χτισμένο αβγό.
ΨΗΣΙΜΟ 200 βαθμούς για 20 λεπτά αντιστάσεις. Στη δεύτερη σχάρα από το τέλος του φούρνου να ροδίσουν.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ για τα Πασχαλινά Κουλουράκια
Η Συνταγή είναι της κας Katerina Verganelaki-Triantafyllaki